A A A K K K
для людей із порушенням зору
Першотравенська міська рада
Дніпропетровська область

Відбулося засідання виконавчого комітету міської ради

Дата: 15.10.2022 08:00
Кількість переглядів: 345

12 жовтня під головуванням очільниці міста Оксани Вінницької відбулося засідання виконавчого комітету міської ради. Цього дня було розглянуто 13 нагальних питань.

Директор міського житлово-комунального підприємства Ірина Кривенко звернулася до членів виконавчого комітету  та пояснила, що у зв’язку зі зростанням вартості складових (вугілля, вода, мінімальна заробітна плата, перевезення вугілля тощо) підприємство змушене коригувати затверджений тариф на поводження з твердими побутовими відходами, який  останній раз переглядався 01.03.2020 року.

З її слів, з моменту затвердження тарифу всі його складові, а саме: розміщення ТПВ, заробітна плата, вартість пально-мастильних матеріалів, зросли приблизно в півтора раза. Сусідні міста протягом поточного року вже переглянули тарифи на означену послугу.  Наразі у м. Павлограді діє тариф – 39,9 грн;  у м. Тернівці – 22,97 грн, у м. Синельниковому – 32,42 грн.

З метою приведення тарифів на послуги з поводження з побутовими відходами у відповідність до фактичних, економічно обґрунтованих витрат на їх надання виконкомом було прийнято рішення про встановлення нового тарифу на цю послугу з 15 жовтня 2022 року. Розмір плати за 1 куб. м з ПДВ становитиме для всіх категорій споживачів – 241,37 грн. Для населення ця послуга становитиме 35,24 грн на особу в місяць.

Також на засіданні виконкому був затверджений оновлений тариф на соціальну послугу догляду вдома, що надається Першотравенським територіальним центром надання соціальних послуг, який буде застосовано з 01 жовтня 2022 року.

Т.в.о. начальника міського відділу освіти Ірина Глущенко поінформувала про підсумки підготовки закладів освіти комунальної власності міста Першотравенська до 2022-2023 навчального року. Зокрема, вона приділила увагу облаштуванню укриттів, які повинні відповідати сучасним вимогам безпеки, в ліцеях № 4 і № 5 та в дитячих садках «Дзвіночок» і «Калинка».

Про підсумки виконання міської програми соціального захисту та адресної підтримки ветеранів війни, інвалідів та окремих категорій громадян «Турбота» за  9 місяців 2022 року доповів начальник управління праці та соціального захисту населення Сергій Яковіненко. Доповідач, зокрема, зазначив, що на здійснення статутної діяльності ради ветеранів війни й праці спрямовано 180,6 тис. грн 29 ветеранів війни та праці було оздоровлено цьогоріч у санаторії «Сонячний» на загальну суму 199,3 тис. грн.

Також було надано одноразову матеріальну допомогу 6 особам, які брали участь у проведенні антитерористичної операції, на загальну суму 30 тис. грн; виплачено щомісячну грошову допомогу 10 членам сімей загиблих учасників АТО в розмірі 2481 грн на одну особу на загальну суму 203,4 тис. грн; надано адресну допомогу 5 сімям загиблих учасників АТО на оплату 50% вартості житлово-комунальних послуг на загальну суму 21,9 тис. грн, що з врахуванням пільг з державного бюджету склало 100 %  пільги;  виплачено матеріальну допомогу в розмірі 1000 грн 94 воїнам-інтернаціоналістам до Дня вшанування учасників бойових дій на території інших держав.

Дві реабілітовані особи (жертви репресій комуністичного тоталітарного режиму 1917-1991 років) отримують щомісячну допомогу в  розмірі прожиткового мінімуму. За 9 місяців виплачено 43,8  тис. грн.  

Окрім цього, з метою підтримки незахищених верств населення 82 громадян міста, які опинилися в складній життєвій ситуації, отримали матеріальну допомогу на загальну суму 143,3 тис. грн; 18 сім’ям захисників України, зареєстрованих у м. Першотравенську, які загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України, виплачено одноразову матеріальну допомогу на поховання у розмірі  24810 грн на загальну суму 322,6 тис. грн; закуплено 340 продовольчих наборів, які отримали мешканці міста, серед яких  багатодітні сім’ї, особи з інвалідністю, діти з інвалідністю, малозабезпечені сім’ї, одинокі матері, що одержують державні соціальні виплати, на суму 123 тис. грн;  12 незайнятим особам, які перебувають у складних життєвих обставинах та потребують сторонньої допомоги, виплачено компенсації на загальну суму 42 тис. грн.

До Міжнародного дня захисту дітей 103 дитини з інвалідністю отримали матеріальну допомогу в розмірі  1860,0 грн  на загальну суму 209,50 тис. грн; надано грошову допомогу 31 особі  з інвалідністю 1, 2 груп та дітям-інвалідам до 18 років, які найбільш неадаптовані  фізично та  пересуваються на візках, на загальну суму 372,0 тис. грн. Сума допомоги складає 12 000 грн. На підтримку 22 учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС надано матеріальну допомогу з міського бюджету в сумі 22 тис. грн.

 6 першотравенцям, які мають звання «Почесний громадянин міста», відшкодовано витрати у межах норм споживання підприємствам, надавачам житлово-комунальних послуг, у сумі  48,8 тис. грн  7 жінкам, які мають звання «Мати-героїня», до Дня матері виплачено матеріальну допомогу в розмірі 1000 грн  на загальну суму 7 тис. грн.

Крім того, на засіданні виконавчого комітету були розглянуті питання про надання  дозволу  на  вчинення  правочинів  щодо житлових об’єктів,  в  яких зареєстровані неповнолітні.             

Відділ з питань внутрішньої політики та інформації


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь