A A A K K K
для людей із порушенням зору
Першотравенська міська рада
Дніпропетровська область

9 листопада українці у всьому світі відзначають надзвичайне свято – День української писемності та мови

Дата: 08.11.2022 14:03
Кількість переглядів: 303

Фото без описуДата святкування Дня української мови та писемності припадає на православне свято – День вшанування преподобного Нестора-літописця. Дослідники вважають, що саме з його праць розпочинається писемна українська мова.

В Україні державною є українська мова і Конституція України гарантує її всебічний розвиток та функціонування в усіх сферах суспільного життя.

З кожним роком носіїв української мови стає дедалі більше. Сучасні реалії спонукали до значного розширення її вживання. Наразі українською мовою у світі розмовляють близько 45 мільйонів людей, 80% українців вважають її рідною мовою. В умовах війни відбулося значне національне піднесення серед українців й наша рідна мова набула особливого значення. У всьому світі кількість людей, які вивчають українську мову, зросла майже в шість разів - про це повідомив один з найпопулярніших інтернет сервісів для вивчення мов Duolingo.

Сучасна українська мова формувалася зусиллями багатьох поколінь і стала одним з найцінніших надбань українців. Становлення кожного народу тісно пов'язане з формуванням його мови. Усі сторони життя, діяльності та свідомості людей тісно супроводжуються мовою. Знання мови є гарним показником загального розвитку людини та її культурного рівня.

Друзі, говорімо українською, бережімо духовні та інтелектуальні скарби нашого народу! Ретельно вчимо українську мову й шануймо й користуємося нею повсякчас!

Відділ з питань внутрішньої політики та інформації


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь