Першотравенська міська рада
Дніпропетровська область

9 листопада українці у всьому світі відзначають надзвичайне свято – День української писемності та мови

Дата: 08.11.2022 14:03
Кількість переглядів: 333

Фото без описуДата святкування Дня української мови та писемності припадає на православне свято – День вшанування преподобного Нестора-літописця. Дослідники вважають, що саме з його праць розпочинається писемна українська мова.

В Україні державною є українська мова і Конституція України гарантує її всебічний розвиток та функціонування в усіх сферах суспільного життя.

З кожним роком носіїв української мови стає дедалі більше. Сучасні реалії спонукали до значного розширення її вживання. Наразі українською мовою у світі розмовляють близько 45 мільйонів людей, 80% українців вважають її рідною мовою. В умовах війни відбулося значне національне піднесення серед українців й наша рідна мова набула особливого значення. У всьому світі кількість людей, які вивчають українську мову, зросла майже в шість разів - про це повідомив один з найпопулярніших інтернет сервісів для вивчення мов Duolingo.

Сучасна українська мова формувалася зусиллями багатьох поколінь і стала одним з найцінніших надбань українців. Становлення кожного народу тісно пов'язане з формуванням його мови. Усі сторони життя, діяльності та свідомості людей тісно супроводжуються мовою. Знання мови є гарним показником загального розвитку людини та її культурного рівня.

Друзі, говорімо українською, бережімо духовні та інтелектуальні скарби нашого народу! Ретельно вчимо українську мову й шануймо й користуємося нею повсякчас!

Відділ з питань внутрішньої політики та інформації


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь