Першотравенська міська рада
Дніпропетровська область

11 листопада відбулася загальноміська нарада за участю керівників підприємств, установ та організацій міста

Дата: 16.11.2022 11:24
Кількість переглядів: 524

Фото без описуНа нараді обговорювали найбільш актуальні питання для громади нашого міста на сьогодні: цивільний захист населення в умовах воєнного стану, про початок та проходження опалювального сезону, оплата за житлово-комунальні послуги та благоустрій міста.

Так, було розглянуто питання про необхідність підготовки підприємств, установ і організацій Першотравенська до надзвичайних ситуацій та доведена інформація щодо дій персоналу після сигналів оповіщення відповідно до вимог Державної служби України з надзвичайних ситуацій.

Директорка Першотравенського міського житлово-комунального підприємства Ірина Кривенко повідомила, що в Першотравенську опалювальний сезон розпочався 25 жовтня. Міською владою проведена значна робота задля того, щоб мешканці міста отримали тепло. Слід зазначити, що в переважній більшості населених пунктів області опалення увімкнули у листопаді, безпосередньо в обласному центрі  - 5 листопада.

Міський голова Оксана Вінницька подякувала керівництву компанії ДТЕК за підтримку міста  в цьому питанні.

Ірина Кривенко звернула увагу на незадовільний стан оплати населенням за спожиті комунальні послуги. Загальна заборгованість містян за тепло-, водопостачання та водовідведення залишається дуже значною і ставить під загрозу діяльність підприємства. МЖКП зобов’язане у визначені терміни перераховувати кошти постачальникам за електроенергію, воду, вугілля, витратні матеріали. В іншому випадку можливе припинення надання цих ресурсів. В наявній ситуації для забезпечення безперебійної роботи МЖКП містянам вкрай необхідно вчасно розраховуватись з підприємством.

Директорка комунального підприємства подякувала колективам дошкільного закладу «Черемшина», Першотравенським ліцеям № 1 та № 5, працівники яких не мають заборгованості з оплати комунальних послуг.

Очільниця міста Оксана Вінницька закликала ставитись з розумінням до ситуації в країні, економити енергоресурси, робити запаси води, інші приготування на випадок надзвичайних ситуацій та наголосила на неприпустимості розбору води з мережі теплопостачання.

Міський голова поінформувала присутніх про ситуацію, пов’язану з будівництвом міського резервуара для води, розпочатого у вересні 2021 року. Роботи проводилися до кінця грудня. За цей період було виконано 60% запланованих робіт. У зв’язку з погодними умовами продовження будівництва мало поновитися навесні. Але з початком військової агресії рф підрядне підприємство по об’єкту, яке базувалося в м. Харкові, тимчасово припинило роботу та було евакуйоване. Наразі у зв’язку з воєнним станом на продовження капітального будівництва подібних об’єктів необхідно отримати дозвіл обласної військової адміністрації. Але такий дозвіл місто не отримало. Також через здорожчення вартості матеріалів і робіт потребує коригування кошторисна документація. Робота у цьому напрямку триває. 

На загальноміській нараді була доведена інформація про заходи з покращення благоустрою міста, зокрема, впорядкування поводження з твердими побутовими відходами, опалим листям та гіллям. Керівникам комунальних підприємств були надані відповідні доручення.

Відділ з питань внутрішньої політики та інформації



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь