A A A K K K
для людей із порушенням зору
Першотравенська міська рада
Дніпропетровська область

11 листопада відбулася загальноміська нарада за участю керівників підприємств, установ та організацій міста

Дата: 16.11.2022 11:24
Кількість переглядів: 490

Фото без описуНа нараді обговорювали найбільш актуальні питання для громади нашого міста на сьогодні: цивільний захист населення в умовах воєнного стану, про початок та проходження опалювального сезону, оплата за житлово-комунальні послуги та благоустрій міста.

Так, було розглянуто питання про необхідність підготовки підприємств, установ і організацій Першотравенська до надзвичайних ситуацій та доведена інформація щодо дій персоналу після сигналів оповіщення відповідно до вимог Державної служби України з надзвичайних ситуацій.

Директорка Першотравенського міського житлово-комунального підприємства Ірина Кривенко повідомила, що в Першотравенську опалювальний сезон розпочався 25 жовтня. Міською владою проведена значна робота задля того, щоб мешканці міста отримали тепло. Слід зазначити, що в переважній більшості населених пунктів області опалення увімкнули у листопаді, безпосередньо в обласному центрі  - 5 листопада.

Міський голова Оксана Вінницька подякувала керівництву компанії ДТЕК за підтримку міста  в цьому питанні.

Ірина Кривенко звернула увагу на незадовільний стан оплати населенням за спожиті комунальні послуги. Загальна заборгованість містян за тепло-, водопостачання та водовідведення залишається дуже значною і ставить під загрозу діяльність підприємства. МЖКП зобов’язане у визначені терміни перераховувати кошти постачальникам за електроенергію, воду, вугілля, витратні матеріали. В іншому випадку можливе припинення надання цих ресурсів. В наявній ситуації для забезпечення безперебійної роботи МЖКП містянам вкрай необхідно вчасно розраховуватись з підприємством.

Директорка комунального підприємства подякувала колективам дошкільного закладу «Черемшина», Першотравенським ліцеям № 1 та № 5, працівники яких не мають заборгованості з оплати комунальних послуг.

Очільниця міста Оксана Вінницька закликала ставитись з розумінням до ситуації в країні, економити енергоресурси, робити запаси води, інші приготування на випадок надзвичайних ситуацій та наголосила на неприпустимості розбору води з мережі теплопостачання.

Міський голова поінформувала присутніх про ситуацію, пов’язану з будівництвом міського резервуара для води, розпочатого у вересні 2021 року. Роботи проводилися до кінця грудня. За цей період було виконано 60% запланованих робіт. У зв’язку з погодними умовами продовження будівництва мало поновитися навесні. Але з початком військової агресії рф підрядне підприємство по об’єкту, яке базувалося в м. Харкові, тимчасово припинило роботу та було евакуйоване. Наразі у зв’язку з воєнним станом на продовження капітального будівництва подібних об’єктів необхідно отримати дозвіл обласної військової адміністрації. Але такий дозвіл місто не отримало. Також через здорожчення вартості матеріалів і робіт потребує коригування кошторисна документація. Робота у цьому напрямку триває. 

На загальноміській нараді була доведена інформація про заходи з покращення благоустрою міста, зокрема, впорядкування поводження з твердими побутовими відходами, опалим листям та гіллям. Керівникам комунальних підприємств були надані відповідні доручення.

Відділ з питань внутрішньої політики та інформації



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь