Першотравенська міська рада
Дніпропетровська область

Касир, що здійснює розрахункові операції засобами ПРРО, має засвідчувати відкриття зміни

Дата: 02.12.2022 08:38
Кількість переглядів: 201

Відділ комунікацій з громадськістю управління інформаційної взаємодії Головного  управління ДПС у Дніпропетровській області (територія обслуговування –  Павлогградський регіон) звертає увагу, що програмний реєстратор розрахункових операцій (далі - ПРРО) реєструється на окрему господарську одиницю. Реквізити такої господарської зазначаються у розрахунковому документі (чеку).

При зміні господарської одиниці необхідно здійснити перереєстрацію ПРРО, подавши Заяву про реєстрацію програмного реєстратора розрахункових операцій, форма №1-ПРРО (J/F13316604), з позначкою «Перереєстрація».

Касир, що здійснює розрахункові операції засобами такого ПРРО, має засвідчувати:

- відкриття зміни;

- проведення розрахункової операції шляхом накладання на повідомлення про відкриття зміни, розрахунковий документ/Z-звіт свого електронного підпису або електронної печатки суб’єкта господарювання, на якого зареєстровано ПРРО (J/F1391802). Форма розміщена в розділі «Введення звітності» приватної частини Електронного кабінету.

При зміні кваліфікованого електронного підпису касира необхідно подати Повідомлення про надання інформації щодо кваліфікованих/удосконалених сертифікатів відкритих ключів, які застосовуються в ПРРО, форма №5-ПРРО( J/F1391802), із зазначенням даних про ідентифікатор ключа з нового сертифіката касира. При цьому слід закрити зміну, яка була відкрита за допомогою старого  електронного підпису.

А також подбати про наявність файлів нового електронного підпису та сертифіката у робочій теці пристрою, на якому встановлено ПРРО.

Нагадуємо, що реєстрація касира в розділі «Введення звітності. Запити» Електронного кабінету (https://cabinet.tax.gov.ua) здійснюється шляхом подання заповнення Повідомлення про надання інформації щодо кваліфікованих/удосконалених сертифікатів відкритих ключів, які застосовуються в ПРРО, форма №5-ПРРО( J/F1391802).

Інструкція щодо заповнення такого Повідомлення розміщена у банері «Програмні РРО» за посиланням 

https://tax.gov.ua/baneryi/programni-rro/formi-prro/instruktsii-schodo-zapovnennya-form/


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь