A A A K K K
для людей із порушенням зору
Першотравенська міська рада
Дніпропетровська область

Міська рада затвердила бюджет громади на 2023 рік

Дата: 21.12.2022 16:06
Кількість переглядів: 478

16 грудня під головуванням очільниці міста Оксани Вінницької відбулося засідання 15 сесії міської ради VIІІ скликання. У порядку денному депутати розглянули нагальні питання, які стосуються забезпечення функціонування міста у наступному 2023 році.

Цього дня міська рада затвердила низку міських програм: «Програму соціально-економічного та культурного розвитку громади», «Програму зайнятості населення міста на період до 2025 року»,  «Програму оздоровлення та відпочинку дітей м. Першотравенська  на 2023-2025 роки», «Програму розвитку вторинної медичної допомоги у місті на 2023-2025 роки», «Програму інформатизації «Цифровий Першотравенськ» на 2023-2025 роки», «Програму фінансової підтримки комунальних підприємств і розвитку житлово-комунального господарства та благоустрою міста Першотравенська на 2023-2025 роки», «Програму розвитку культури м. Першотравенська на 2023-2025 роки».

Також депутати внесли зміни до таких міських програм, зокрема пов’язаних з їх фінансуванням у 2023 році: «Про затвердження міської Програми «Освіта Першотравенська на 2022-2024 роки», «Про затвердження міської  програми соціального захисту і адресної підтримки ветеранів війни, осіб з інвалідністю та окремих категорій громадян «Турбота» на 2020-2024 роки», «Про затвердження міської Програми з виготовлення та розміщення постерів з питань життєдіяльності територіальної громади міста Першотравенська і соціальної реклами на 2021-2023 роки», «Про затвердження міської програми “Здоров’я населення  м. Першотравенська на період 2021-2025 років”, «Про затвердження міської Програми забезпечення виконання заходів, пов’язаних із проведенням призову громадян України до лав Збройних сил України на строкову військову службу, службу за контрактом та інших військових формувань, мобілізаційної підготовки та мобілізації на 2020-2024 роки».

Окрім того, міська рада внесла зміни до Переліку адміністративних послуг, які  можна отримати у відділі (центрі) надання адміністративних послуг виконавчого комітету міської ради, включивши 16 послуг у сфері будівництва та будівельної діяльності, 5 – у сфері видавничої продукції, 3 – у сфері зовнішньоекономічної діяльності, 1 – у сфері тваринництва та 3 послуги з надання житлових субсидій і пільг на оплату житлово-комунальних послуг, придбання твердого та рідкого палива і скрапленого газу. Наразі у відділі ЦНАП надаватиметься всього 218 адміністративних послуг.

У цей день народні обранці прийняли найважливіший фінансовий документ, за яким житиме громада наступного року –  бюджет 2023. Рішенням міської ради доходи бюджету передбачено в сумі 175 026, 27 тис. грн, у тому числі доходи загального фонду бюджету – 173 684,07 тис. грн та доходи спеціального фонду бюджету –  1 342,2 тис. грн. Надходження податку та збору на доходи фізичних осіб на 2023 рік прогнозуються в сумі 145480,8 тис. грн, що на 802,6 тис. грн (0,6%) більше надходжень 2022 року.

Для економічного потенціалу міста та створення умов для зайнятості населення вирішальною залишається вугільна галузь. ВСП «Шахтоуправління Першотравенське» ПрАТ «ДТЕК Павлоградвугілля» - це підприємство, яке є основним роботодавцем для мешканців територіальної громади та джерелом надходження податкових коштів.

Видатки бюджету передбачено в сумі 175 026,27 тис. грн, у тому числі видатки загального фонду бюджету – 172 284,07 тис. грн та видатки спеціального фонду бюджету – 2 742,2 тис. грн. Резервний фонд бюджету розраховано у розмірі 10 004,2 тис. грн, що становить 5,8 % видатків загального фонду бюджету.  Витрати бюджету на реалізацію міських/регіональних програм затверджено в сумі 39 807, 1 тис. грн.

У видатковій частині бюджету на 2023 рік, у першу чергу, враховано потребу в коштах на оплату праці працівників бюджетних установ та на проведення розрахунків за комунальні послуги і послуги зв’язку, які споживаються бюджетними установами.

На тлі складної економічної ситуації можливості ресурсної частини бюджету дозволяють забезпечити лише мінімально необхідну потребу для виконання першочергових задач держави та органів місцевого самоврядування. В умовах воєнної агресії з боку російської федерації основними завданнями в бюджетній сфері є стабілізація фінансової ситуації, збалансування бюджету міської територіальної громади, відновлення економічного зростання та підвищення мінімальних соціальних стандартів  і якості життя.

Збільшення бюджетних виплат у наступному році обмежено розміром збільшення дохідної частини бюджету. Наразі дохідна частина бюджету, яка сформована на підставі Закону України «Про Державний бюджет України на 2023 рік», дозволяє зберегти нинішні розмір мінімальної заробітної плати та соціальні стандарти.

На виконання депутатами міської ради програм та доручень виборців щодо надання матеріальної допомоги мешканцям міста та на інші заходи передбачено виділити з бюджету кошти у розмірі 1 млн грн.

Пріоритетним завданням у 2023 році залишається забезпечення реалізації державної соціальної політики на території міста у сфері соціального захисту населення. З метою соціальної підтримки малозабезпечених верств населення, ветеранів війни та праці, почесних громадян міста, соціального захисту дітей-сиріт і багатодітних сімей у місті затверджено міську програму соціального захисту і адресної підтримки ветеранів війни, осіб з інвалідністю та окремих категорій громадян «Турбота» на 2020-2024 роки, на реалізацію якої спрямовується 4,1 млн грн.

Відділ з питань внутрішньої політики та інформації


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь