A A A K K K
для людей із порушенням зору
Першотравенська міська рада
Дніпропетровська область

Міська рада розглянула стан законності на території міста за 2022 рік

Дата: 16.02.2023 15:27
Кількість переглядів: 328

Фото без опису14 лютого під головуванням очільниці міста Оксани Вінницької відбулася сесія міської ради VІІІ скликання. У порядку денному депутати розглянули 22 нагальні питання.

В. о. керівника Першотравенської окружної прокуратури Максим Бєлов поінформував про стан законності на обслуговуваній території за 2022 рік.

Доповідач поінформував, що впродовж 12 місяців 2022 року відділенням поліції обліковано 99 кримінальних правопорушень проти 165 за аналогічний період минулого року. Зменшення загального рівня злочинності становить 40%. Також спостерігається зменшення на 33 % кількості тяжких та особливо тяжких злочинів (із 94 до 63). Рівень розкриття злочинів на обслуговуваній території становить 66,5%, при середньообласному - 60,7%. За результатами досудового розслідування встановлено збитків по кримінальних провадженнях на загальну суму 71 тис. грн, з яких відшкодовано 59 тис. грн.

Представник прокуратури зазначив, що кількість крадіжок зменшилась на 44%, а випадків шахрайств збільшилося на 40 % у порівнянні з аналогічним періодом минулого року.

Також торік було зареєстровано 14 злочинів у сфері обігу наркотичних засобів, психотропних речовин, їх аналогів або прекурсорів (у 2021 році – 13).

Бєлов М. відмітив, що кількість злочинів вчинених проти життя та здоров’я особи зменшилась на 60% проти 2021 року (з 30 до 12). З них, кількість тяжких тілесних ушкоджень знизилась у 5 разів. Основну масу злочинів проти життя та здоров’я склали умисні легкі тілесні ушкодження. Переважна більшість таких злочинів вчиняється під час розпивання особами спиртних напоїв та сімейних сварок.

Окрім того, Максим Бєлов звернув увагу на значний ріст кількості злочинів проти безпеки руху та експлуатації транспорту в порівнянні з 2021 роком (5 проти 11).

Як позитивний момент представник окружної прокуратури відмітив той факт, що впродовж 2022 року обвинувальні акти за обвинуваченням неповнолітніх у вчиненні кримінальних правопорушень на території громади до суду не скеровувались.

Фото без описуМіська рада ввела до персонального складу виконавчого комітету  Першотравенської міської ради Горлова Андрія, начальника 47 ДПРЧ 10 ДПРЗ ГУ ДСНС України в Дніпропетровській області.

Також на цьому засіданні народні обранці заслухали та затвердили звіт про виконання фінансового плану 2022 року КНП «Першотравенський міський центр первинної медико-санітарної допомоги» та затвердили штатний розклад і фінансовий план КП «ТЕРРА-НОВА» на 2023 рік.

Фото без описуОкрім того, депутати внесли зміни до міської Програми забезпечення виконання заходів, пов’язаних із проведенням призову громадян України до лав Збройних сил України на строкову військову службу, службу за контрактом та інших військових формувань, мобілізаційної підготовки та мобілізації на 2020-2024 роки, заслухали звіт про роботу постійних комісій міської ради за 2022 рік та затвердили їх плани роботи на 2023 рік. Разом з тим міська рада розглянула низку земельних питань.

 

Відділ з питань внутрішньої політики та інформації


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь