Першотравенська міська рада
Дніпропетровська область

На загальноміській нараді обговорили організацію змішаної форми освітнього процесу в місті

Дата: 23.02.2023 10:52
Кількість переглядів: 496

Фото без опису21 лютого відбулася загальноміська  нарада з  керівниками підприємств, установ та організацій міста. На нараді обговорили важливі в умовах воєнного стану питання для міської громади.

Про впровадження в місті проєкту формування штурмових бригад «Гвардія наступу» поінформував  Максим Гога, начальник ВП № 3 Синельниківського РУП  ГУНП  в Дніпропетровській обл. Він зазначив, що наразі в країні формуються нові бригади Нацгвардії, Нацполіції та Держприкордонслужби. До їх лав запрошуються як досвідчені військові, так і добровольці. В  Першотравенську теж проводяться мобілізаційні заходи до цих підрозділів, зокрема до бригади Національної поліції "Лють", яка буде дислокуватися на території нашої області.

Начальник чергової частини міського відділення поліції Віталій Сірий довів присутнім вимоги до кандидатів, інформацію про умови несення служби, соціальні гарантії та пільги для осіб, які будуть нести службу в новостворених бригадах тощо.

Окрім того, доповідачі відповіли на численні запитання присутніх.

Фото без описуСлід зазначити, що кандидати в штурмові бригади «Гвардія наступу» можуть подати заявки та отримати всю необхідну інформацію в міському відділенні поліції,  ЦНАПі м. Синельникова  (вул. Богми, 3а) або звернутись до виконавчого комітету Першотравенської міської ради.  

Щодо труднощів з наданням житлово-комунальних послуг в умовах воєнного стану доповіла директорка Першотравенського МЖКП Ірина Кривенко. Вона відмітила, що робота комунального підприємства суттєво ускладнилася через війну в країні. Значну частину опалювального сезону МЖКП працює в умовах перебоїв електро- і водопостачання, здорожчання витратних матеріалів та дефіциту кадрів, який виник через мобілізацію великої кількості працівників підприємства.

Головна комунальниця закликала поставитись з розумінням до ситуації та звернула увагу на незадовільний стан оплати населенням за послуги тепло-, водопостачання та водовідведення, значний ріст загальної заборгованості містян за ці послуги. Вона зазначила, що, в свою чергу, підприємство зобов’язане своєчасно перераховувати кошти постачальникам за вугілля, електроенергію та воду.

Доповідачка також звернула увагу на те, що протягом опалювальних періодів 2021-2023 років ПрАТ «ДТЕК Павлоградвугілля» припинило виплату компенсації за теплопостачання пенсіонерам вугільної промисловості. І на сьогодні багато з них за цю послугу самостійно не сплачують. Таким чином, підприємство недоотримало і продовжує недоотримувати значну кількість коштів. Тому Ірина Кривенко закликала пенсіонерів вугільної галузі не накопичувати борги, а своєчасно сплачувати за тепло власним коштом.

Насамкінець вона підкреслила, що сплата за отримані комунальні послуги в умовах воєнного стану – це обов’язок кожного громадянина, необхідний вклад в підтримку економіки країни, яка перебуває у стані війни.

При розгляді питання щодо динаміки захворюваності в місті на різні форми ОРВІ директорки медичних закладів міста первинної і вторинної ланки Любов Ровенчук та Тамара Турчак відмітили, що цьогоріч рівень вірусних захворювань містян знизився більше ніж удвічі проти 2022 року. Скорочення кількості випадків ОРВІ, на їх думку, відбулося значною мірою внаслідок зменшення захворювань серед неповнолітніх, які в цей час перебувають вдома, а не в колективах освітянських закладів, та належно організована медичними закладами робота з профілактики і вакцинації населення.

Заходи з вакцинації проводяться і надалі. Л. Ровенчук нагадала присутнім, що в КНП «Першотравенський міський центр первинної медико-санітарної допомоги»  працює пункт вакцинації проти COVID–19, де містяни можуть безкоштовно зробити щеплення.

 

Про стан підготовки закладів освіти м. Першотравенська до змішаної форми навчання поінформувала т.в.о. начальника  міського відділу освіти Ірина Глущенко. Вона повідомила, що з метою створення належних умов безпеки для організації освітнього процесу за змішаною формою в ліцеях міста № 4 і 5 облаштовуються найпростіші укриття. Наразі в цих закладах активно ведуться ремонтні роботи, проводяться всі комунікації, встановлюється система вентиляції. Вже закуплено генератори, засоби пожежної безпеки, ємності для води, меблі тощо. В ліцеї № 2 таке укриття вже облаштоване. Щодо учнів ліцеїв № 1 і 3, то для них розглядається можливість проведення занять змішаної форми на базі ліцеїв № 4 і 5 відповідно.

Міський голова Оксана Вінницька зазначила, що організація змішаної форми навчання в ліцеях міста в умовах воєнного стану набуває особливого значення. Така форма потрібна дітям і педагогам та сприяє підвищенню якості освітнього процесу. Роботи з облаштування укриттів ліцеїв  №  4, 5 планується завершити до 1-го квітня, тому освітянам необхідно провести анкетування батьків учнів, щоб з’ясувати їхню думку щодо запровадження в місті змішаної форми освітнього процесу.

Відділ з питань внутрішньої політики та інформації



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь