A A A K K K
для людей із порушенням зору
Першотравенська міська рада
Дніпропетровська область

Відбулася зустріч з батьківською громадськістю міста

Дата: 07.03.2023 17:06
Кількість переглядів: 384

Фото без опису03 березня за ініціативи міського голови Оксани Вінницької відбулася зустріч з  представниками поліції, освітніх закладів та батьківською громадськістю міста. На зустрічі обговорили заходи попередження протиправної діяльності неформальних підліткових груп та актуальні питання організації змішаної форми навчання в ліцеях міста.

Про активізацію неформального підліткового руху в країні поінформував Максим Гога, начальник ВП № 3 Синельниківського РУП  ГУНП  в Дніпропетровській області. Він зазначив, що останнім часом в містах України масово поширюється молодіжний рух ПВК «Редан». Підлітки, які приєдналися до цього руху, збираються великими групами в громадських місцях та влаштовують бійки. Такі зібрання вже пройшли в деяких містах країни. Організатори руху створили сторінки в популярних соцмережах. За допомогою соціальних мереж анонімні координатори закликають “мститися за кожного неформала”. "Реданівці" вороже ставляться до підлітків, які не відносяться до «неформалів» та так званих "оффників". Рух “реданів” має російське походження. Іноземні координатори таким чином маніпулюють українською молоддю. На тлі війни рф проти України «редан» дестабілізує наше суспільство. Навіть назва руху була створена за прикладом рашистського збройного формування пвк «вагнер». Наразі поліцейські намагаються не допускати провокацій серед підлітків у місті та проводять широку роз’яснювальну роботу з громадськістю.

Фото без описуМаксим Гога закликав батьків бути уважними до своїх дітей, більше спілкуватися з ними, допомагати їм розібратися в тому, що відбувається. З його слів, війна йде не тільки на полі бою. Окупанти намагаються нищити нашу країну зсередини та використовують українську молодь задля досягнення своїх ворожих цілей.

Т.в.о. начальника  міського відділу освіти Ірина Глущенко поінформувала  батьківську громадськість про стан підготовки закладів освіти міста до змішаної форми навчання та відповіла на численні запитання батьків.

Батьки цікавились умовами перебування та навчання в укриттях, графіком роботи освітніх закладів при змішаній формі навчання, а також поділилися своїми думками.

Ірина Глущенко пояснила, що, перш за все, батьки будуть запрошені в навчальні заклади, де зможуть особисто оглянути укриття та перевірити умови перебування дітей під час освітнього процесу. Обовязково буде проведено індивідуальне письмове опитування батьків кожного учня. Графік навчання буде гнучким і складено так, щоб не створювати великих скупчень дітей у приміщеннях ліцеїв № 2, 4, 5. Вона додала, що в усі укриття проведено комунікації, працюватимуть санвузли, а за рахунок установки автономних генераторів забезпечено безперебійне електропостачання. Окрім того, в кожному укритті строюються запаси води та продуктів на випадок тривалого перебування дітей у ньому. 

Фото без описуМіський голова Оксана Вінницька зазначила, що організація змішаної  форми навчання в ліцеях міста дуже важлива для забезпечення якісного освітнього процесу та має значні переваги в порівнянні з дистанційною формою. Особливо це стосується початкової школи і випускних класів. Увага, живе спілкування і пряма взаємодія з педагогом необхідна, перш за все, дітям, які тільки починають отримувати знання та набувати освітніх навичок.

Оксана Вінницька закликала батьків взяти активну участь в обговоренні питань організації змішаної форми навчання в закладах освіти міста та наголосила, що під час прийняття остаточного рішення щодо її упровадження буде врахована думка всіх батьків ліцеїстів.

Відділ з питань внутрішньої політики та інформації


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь