A A A K K K
для людей із порушенням зору
Першотравенська міська рада
Дніпропетровська область

На засіданні виконавчого комітету обговорили важливі для громади міста питання

Дата: 10.03.2023 17:35
Кількість переглядів: 394

9 березня члени виконавчого комітету Першотравенської міської ради під головуванням очільниці міста Оксани Вінницької розглянули 28 нагальних питань.

На початку засідання виконкому начальник чергової частини міського відділення поліції Віталій Сірий поінформував присутніх про заходи з комплектування штурмових бригад «Гвардія наступу» #ГвардіяНаступу в країні. Він зазначив, що наразі продовжується набір у бригади Нацгвардії, Нацполіції та Держприкордонслужби. Представник поліції підкреслив, що міське відділення поліції теж проводить мобілізаційні заходи в ці підрозділи та закликав приєднуватись до новостворених штурмових бригад. З його слів, головне завдання майбутніх бійців – звільнення окупованих українських територій. Також Віталій Сірий розповів про вимоги до кандидатів, умови несення служби, соціальні гарантії та пільги для бійців у новостворених бригадах та відповів на запитання присутніх.

Члени виконавчого комітету затвердили заходи з організації оздоровлення та відпочинку дітей міста в 2023 році. Ці заходи, в першу чергу, будуть направлені на оздоровлення дітей, які потребують особливої соціальної уваги: дітей-сиріт,  дітей, позбавлених   батьківського  піклування; з інвалідністю; з багатодітних  і малозабезпечених сімей, тощо.

Виконавчий комітет заслухав звіти про виконання в 2022 році міської Програми соціального захисту та підтримки дітей, про виконання фінансових планів Першотравенського МЖКП та КП «ТЕРРА-НОВА».

Директорка МЖКП Ірина Кривенко поінформувала членів виконавчого комітету про роботу підприємства зі стягнення заборгованості за спожиті житлово-комунальні послуги з населення за 2022 рік. Вона відмітила, що в 2022 році заборгованість за тепло значно зросла. З її слів, підприємство працює у важких умовах системних відключень електроенергії та подорожчання ресурсів. Однак з постачальниками води та електрики необхідно розраховуватись вчасно, а підприємство постійно недоотримує необхідні кошти. На показники сплати за теплопостачання негативно вплинув той факт, що ПрАТ «ДТЕК Павлоградвугілля» припинило виплату компенсації за цю послугу пенсіонерам вугільної галузі. З 2022 року пенсіонери «ДТЕК Павлоградвугілля» повинні сплачувати за тепло самостійно, але значна частина з них відмовляються від сплати власними коштами.

Протягом 2022 року відділом правового забезпечення МЖКП до міського суду було подано 10  позовних  заяв  на загальну суму 547 тис. грн.  

На виконанні у виконавчій службі станом на 01.01.2023 значилось 192 виконавчі документи щодо стягнення заборгованості на суму 2,9 млн грн. Протягом минулого року виконавчою службою було стягнуто заборгованість з населення  в сумі 167 тис. грн.

Відділом правового забезпечення підприємства було пред’явлено письмових вимог боржникам на загальну суму 28 млн. В результаті такої роботи було відшкодовано заборгованість у сумі 10,7 млн. грн.

Міський голова Оксана Вінницька зазначила, що керівництву МЖКП  необхідно приділяти більше уваги роботі зі споживачами та задіяти всі можливі ресурси щодо своєчасної оплати ними отриманих комунальних послуг.

Про підсумки виконання в 2022 році  міської Програми реформування і розвитку житлово-комунального господарства поінформував начальник управління комунального господарства та майна Сергій Сорокопудов. Він зазначив, що з метою поліпшення якості житлово-комунальних послуг та більш ефективної роботи об'єктів житлово-комунального господарства було придбано обладнання та матеріалів для проведення ремонтних робіт і забезпечення функціонування водопровідно-каналізаційного господарства міста на суму 444,7 тис. грн, проведено роботи з ремонту зовнішніх мереж теплопостачання на суму 516,8 тис. грн. На утримання та ремонт об’єктів благоустрою протягом 2022 року з міського бюджету було направлено 7,16 млн грн.  

Також на засіданні члени виконавчого комітету прийняли низку рішень про взяття на облік осіб, які потребують поліпшення житлових умов.

Відділ з питань внутрішньої політики та інформації



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь