A A A K K K
для людей із порушенням зору
Першотравенська міська рада
Дніпропетровська область

Першотравенський відділ ГУ ДМС у Дніпропетровській області інформує

Дата: 29.03.2023 15:23
Кількість переглядів: 1081

Наразі близько 34 000 громадян України мають закордонні паспорти, в яких транслітерація даних відрізняється від написання в ID-картках (паспорт громадянина України нового зразка). На папері, чи в електронній базі різне написання даних однієї особи призводить до того, що у відповідних реєстрах даних ця особа відображається як різні люди. Деякі українці, які перебувають закордоном і користуються одразу двома документами, фактично шахрайським шляхом обходять обмеження на перебування та отримання допомоги в європейських країнах-партнерах.

У лютому 2023 року Державна міграційна служба повідомила про оновлення програмного забезпечення в системі оформлення біометричних паспортів з метою запровадження єдиної транслітерації у паспорті для виїзду закордон та ID-картці. Громадянам необхідно вчасно обміняти ID-картку та закордонний паспорт у разі виникнення таких обставин, як:

  • зміна інформації у паспорті (зміна прізвища, імені, по батькові, дати народження, у тому числі написання латинськими літерами імені та прізвища у документах, що посвідчують особу та підтверджують громадянство України);
  • виявлення помилки в інформації, внесеній до паспорта;
  • закінчення строку дії паспорта;
  • непридатність паспорта для подальшого використання.

У разі зміни особистих даних або різниці у написанні латинськими літерами імені та прізвища, видані раніше документи зі старою транслітерацією мають бути обміняні у строк не пізніше одного місяця з дати отримання нового документа. У разі неподання закордонного паспорта або ID-картки для обміну, такий документ автоматично визнається недійсним.

Важливо, щоб усі ваші документи були чинними, транслітерація у них має бути однаковою. При кожному оформленні паспортів, людина власним підписом підтверджує правильність написання своїх персональних даних, у тому числі й написання транслітерації.

Увага! Маємо заспокоїти! Закордонні паспорти громадян України анульовуватись через зміну правил транслітерації не будуть.

Державна міграційна служба наразі не буде визнавати недійсними закордонні паспорти, транслітерація прізвищ у яких не збігається з ID-картою, яка була видана пізніше, а дію тих паспортів, які вже анулювалися у зв’язку з цим, вже поновлено, або це буде зроблено найближчим часом! Проблемна ситуація використання різної транслітерації у паспортних документах наших громадян залишається, тому її необхідно вирішувати та переконувати людей замінити документи недійсні документи.

Перевірити стан дійсності документів українці можуть на сайті Державної міграційної служби України. Для цього створено окремий електронний сервіс, який дозволяє це зробити швидко та зручно.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь