Першотравенська міська рада
Дніпропетровська область

Рятувальники закликають відмовитися від відвідування лісопаркових зон, лісових масивів, та інших екосистем під час святкування Великодня!

Дата: 06.04.2023 10:27
Кількість переглядів: 369

Фото без описуНаближається одне з найбільших релігійних свят — Світле Христове Воскресіння (Великдень). Теплі погодні умови сприяють відпочинку на природі, особливо в період святкування.

Кожного року ці свята – це «спекотний» період роботи для рятувальників. Через нехтування елементарними правилами пожежної безпеки під час відпочинку зростає ймовірність виникнення пожеж на відкритих територіях.

Найчастіше горить трава, очерет, ліс. В більшості випадків причиною пожеж є людський фактор. Необережне поводження з вогнем, недотримання правил протипожежної безпеки призводить до лісових пожеж та інших пожеж у природних екосистемах.

У зв’язку з цим, напередодні свята, рятувальники закликають відмовитися від відвідування лісопаркових зон, лісових масивів, та інших екосистем. Окрім того, ці місця можуть нести небезпеку виявлення вибухових предметів або їх залишків.

Пам’ятайте, що не можна випалювати траву, інші рослинні рештки та розпалювати багаття в лісі.

Категорично заборонено звалювати та спалювати сміття у лісових насадженнях. Крім того забороняється палити, кидати у лісі, на відкритих територіях, на узбіччях автодоріг непогашені сірники та недопалки.

Пам‘ятайте, що за випалювання сухостою передбачено адміністративну, а в окремих випадках і кримінальну відповідальність. 

Будьте свідомими! Не шкодьте довкіллю! Бережіть себе та своїх близьких!

Синельниківське РУ ГУ ДСНС України у Дніпропетровській області


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь