A A A K K K
для людей із порушенням зору
Першотравенська міська рада
Дніпропетровська область

Міська рада звернулася до КМУ, нардепа, очільників області щодо продовження будівництва резервуара для зберігання питної води

Дата: 14.04.2023 12:15
Кількість переглядів: 420

Фото без опису13 квітня під головуванням міського голови Оксани Вінницької відбулася сесія міської ради VІІІ скликання. У порядку денному депутати розглянули 37 нагальних питань та прийняли  важливі для громади міста рішення.

09.06.2022 КМУ прийняв постанову № 590 «Про затвердження Порядку виконання повноважень Державною казначейською службою в особливому режимі в умовах воєнного стану», яка торік унеможливила продовження будівництва резервуара для зберігання питної води - критично важливого об’єкта для міської територіальної громади. Реалізація цього проєкту допомогла б скоротити дефіцит водних ресурсів у місті.

Оксана Вінницька вже зверталась до очільників обласної військової адміністрації та обласної ради щодо отримання дозволу на продовження будівництва об’єкта критичної інфраструктури, але рішення не було прийняте.

З огляду на важкий стан водопостачання в нашому місті депутати звернулися до Прем’єр-міністра України Дениса Шмигаля, народного депутата України Романа Каптєлова, голови Дніпропетровської обласної ради Миколи Лукашука та голови Дніпропетровської ОВА Сергія Лисака з проханням посприяти у вирішенні цього питання.

З метою забезпечення житлом внутрішньо переміщених осіб народні обранці затвердили Меморандум про співпрацю з імплементації проєкту «Дім для тих, хто його потребує» між ПрАТ «ДТЕК Павлоградвугілля» та  міською  радою.

Для вшанування пам’яті загиблих першотравенських військовослужбовців, які захищали суверенітет України, її  територіальну цілісність та недоторканність, депутати підтримали ініціативу міського голови Оксани Вінницької та внесли відповідні зміни до Положення про звання «Почесний громадянин міста Першотравенська».

Фото без описуДепутати розглянули та затвердили звіти про виконання за 2022 рік бюджету Першотравенської міської територіальної громади, фінансового плану КНП «Першотравенська міська лікарня», фінансового плану та фінансово-господарську діяльність КП «ТЕРРА-НОВА», МЖКП, а також погодила фінанплан та виробничу програму МЖКП на 2023 рік.

Окрім того, народними обранцями були внесені зміни до програми соціального захисту і адресної підтримки ветеранів війни, осіб з інвалідністю та окремих категорій громадян «Турбота» на 2020-2024 роки, Програми створення містобудівного кадастру м. Першотравенська на 2022-2025 роки, цільової програми захисту населення і території від надзвичайних ситуацій техногенного та природного характеру, забезпечення пожежної безпеки міста Першотравенська на 2022-2026 роки, Програми приватизації (відчуження) майна комунальної власності територіальної громади м. Першотравенська  на 2021-2025 роки, міської Програми розвитку житлово-комунального господарства та благоустрою міста Першотравенськана 2023-2025 роки, міської Програми фінансової підтримки комунальних підприємств, заснованих Першотравенською міською радою, на 2023-2025 роки та бюджету міської територіальної громади на 2023 рік.

Фото без описуТакож міська рада прийняла низку рішень щодо питань оренди земельних ділянок комунальної власності, проведення торгів з продажу права оренди на земельні ділянки.

 

Відділ з питань внутрішньої політики та інформації


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь