Першотравенська міська рада
Дніпропетровська область

Амбулаторія загальної практики - сімейної медицини № 2 відновила роботу після модернізації

Дата: 27.06.2023 11:07
Кількість переглядів: 506

Фото без опису26 червня відбулося урочисте відкриття модернізованої за грантові кошти Уряду Німеччини амбулаторії № 2, в якому взяли участь міський голова Оксана Вінницька, головний консультант Українського фонду соціальних інвестицій Катерина Кліменко, представники УФСІ, органів місцевого самоврядування, громадських організацій та медичні працівники.

В амбулаторії № 2 міського Центру надання первинної медико-санітарної допомоги було проведено ремонт приміщень загальною площею 426 кв. м. Тут замінено вікна та двері, мережі водопостачання, водовідведення, система опалення, освітлювальне та електричне обладнання, система вентиляції, проведені внутрішні роботи і встановлено сантехніку.

Загальна вартість будівельних робіт та супутніх витрат склала 9,3 млн грн.

Окрім того, закуплено автоматичний гематолігічний аналізатор, напівавтоматичний біохімічний аналізатор, центрифуга ТС-Spinplus-8, пульсоксиметри, інфрачервоні термометри, швидкі тести і засоби індивідуального захисту на загальну суму 791,4 тис. грн.  

Проведено навчальні тренінги для лікарів, керівників закладу, посадових осіб, що відповідають за управління сферою охорони здоров'я у громаді.

За кошти громади закуплені медичні та офісні меблі, облаштована прилегла територія.

Фото без описуВ оновленій амбулаторії працюватиме 6 лікарів та 18 осіб медичного персоналу, які тепер прийматимуть пацієнтів у просторих кабінетах із сучасним оснащенням. Амбулаторія обслуговуватиме близько 10 000 мешканців.

Модернізацію амбулаторії проведено в рамках проєкту «Сприяння розвитку соціальної інфраструктури. Поліпшення первинної сільської медицини УФСІ VII», який фінансується Урядом Німеччини через Німецьку кредитну установу для розвитку (KfW) та виконуються Українським фондом соціальних інвестицій.

Міський голова Оксана Вінницька від імені громади міста щиро подякувала партнерам за модернізацію амбулаторії № 2 та відзначила, що це третій спільний проєкт у співпраці з УФСІ і Урядом Німеччини. Раніше вже були реалізовані проєкти в місті щодо заміни вікон на енергозберігаючі в дитсадку «Казка» та відремонтовано 4 квартири для внутрішньо переміщених осіб у приміщені колишнього гуртожитку на вул. Захисників України, 2.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь