Першотравенська міська рада
Дніпропетровська область

Нормативна грошова оцінка міста Першотравенська

Дата: 18.07.2023 16:35
Кількість переглядів: 254

            Нормативна грошова оцінка земель в межах населених пунктів здійснюється  для визначення розміру земельного податку, державного мита при міні, спадкування та дарування земельних ділянок, орендної плати за земельні ділянки державної та комунальної власності, втрат сільськогосподарського виробництва.

            Нормативна грошова оцінка земельних ділянок, розташованих у межах населених пунктів, незалежно від їх цільового призначення проводиться у відповідності до норм Закону України «Про оцінку земель» не рідше ніж один раз на п’ять–сім років.

            На сьогодні на території Першотравенської територіальної громади діє нормативна грошова оцінка землі міста Першотравенська,  яка  затверджувалась рішенням міської ради  ще  в 2011 році.  Щороку вона  індексується,  але є далекою від реальної вартості землі.

              Наразі розроблена нова технічна документація з нормативної грошової оцінки земліФото без опису міста,  яка затверджена рішенням Першотравенської міської ради від 22.06.2023   № 94-19/VІІІ «Про затвердження технічної документації із нормативної грошової оцінки земель міста Першотравенська Синельниківського району Дніпропетровської області» http://surl.li/jexcj та вводиться в дію з 01.01.2024.

            Зміна нормативної грошової оцінки землі є підставою для перегляду розміру податку на майно (в частині плати за землю), а саме: земельного податку та орендної плати за землю.

            У зв’язку з цим власникам та землекористувачам  земельних ділянок, які розташовані на території міста Першотравенська, в 2024 році обчислення суми плати за землю буде здійснюватися за новою нормативною грошовою оцінкою земель.

            Звертаємо увагу, що в 2024 році власникам та землекористувачам перед подачею декларації зі сплати за землю до Головного управління Державної податкової служби, спочатку необхідно отримати новий витяг з технічної документації про нормативну грошову оцінку земельних ділянок, які знаходяться в їх користуванні.

 

ПОРЯДОК ОТРИМАННЯ ВИТЯГУ

 ПРО НОРМАТИВНУ ГРОШОВУ ОЦІНКУ ЗЕМЕЛЬНОЇ ДІЛЯНКИ

 

            На сьогодні запроваджено можливість щодо замовлення витягу про нормативну грошову оцінку в режимі онлайн. Щоб замовити витяг про НГО самостійно онлайн, необхідно перейти до електронних сервісів Держгеокадастру http://surl.li/jexfh  авторизуватись, заповнити електронну форму та отримати відповідний витяг.

            Якщо з якихось причин не має можливості замовити витяг про НГО через Інтернет, в такому разі можливо отримання витягу в традиційний спосіб, подавши заяву через центр надання адміністративних послуг.

            У видачі витягу про НГО може бути відмовлено, якщо:

1) технічна документація з нормативної грошової оцінки ділянки не розроблялась;

2) в кадастрі відсутній код цільового призначення земельної ділянки;

3) земельна ділянка не сформована, зокрема не має кадастрового номера.

            У місті Першотравенську відділ (центр) надання адміністративних послуг знаходиться на вул. Кобзаря, 15-А. Режим роботи: Пн-Пт – з 8:00-16:00, Сб-Нд – вихідні.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь