Першотравенська міська рада
Дніпропетровська область

Чисто не там де метуть, а там, де не смітять

Дата: 26.07.2023 17:23
Кількість переглядів: 266

Фото без описуКожного ранку першотравенці спостерігають, як працівники міських комунальних господарств приводять до ладу двори і вулиці нашого міста. Разом з тим мешканці продовжують нарікати на неякісну роботу комунальних служб. Найчастіше надходять скарги щодо бруду на контейнерних майданчиках та поряд з ними.

З 2022 року в Першотравенську діяльність з поводження з твердими побутовими відходами здійснює ТОВ «Востокагроінвест».

Ми звернулись з актуальними питаннями до директора Товариства Сергія Сивокобильського.

 - Сергію Миколайовичу, мешканці скаржаться на те,  що відходи з майданчиків належним чином не прибираються. Люди фіксують купи сміття протягом дня і навіть зранку. Чи є певна система прибирання майданчиків? Який графік роботи спеціального транспорту?

- Для того, щоб вивезти відходи з кожного сміттєвого майданчика міста, щоденно з 7 до 15 години працює спеціалізована машина. Відходи з контейнерних майданчиків вивозяться один раз на добу. Отже, сміття, яке з’явилось після відвантаження, буде прибране вже наступного дня. Раз на тиждень ми проводимо прибирання території поряд з контейнерними майданчиками.

- Вартість послуги поводження з твердими відходами для одного містянина на місяць складає - 34,02 грн.  Які послуги передбачає цей тариф?

- Вартість послуги, яку сплачують першотравенці – це оплата вивозу побутового сміття, відходів щоденної життєдіяльності.

-  Чи входить в цей тариф вивезення великогабаритних предметів?

- Наше підприємство здійснює вивіз як побутових відходів, так і великогабаритного і будівельного сміття. Вивезення старих меблів, будь-яких великих предметів тощо – це послуга, вартість якої не входить у звичайний тариф, вона повинна оплачуватися окремо. Для того, щоб замовити таку послугу, зателефонуйте на номер підприємства: +380664417986.

- Сергію, з Вашої точки зору, які заходи треба запровадити в нашій громаді,  щоб ця сфера міського життя покращилася?

- Місцевою владою і комунальниками вживаються заходи щодо поліпшення ситуації. Наприклад, якщо надходить інформація, що в певному місті накопичилось сміття, ми можемо його відвантажити і поза графіком. На жаль, у підприємства відсутня технічна можливість виїжджати кілька разів на добу на одну адресу. Слід зазначити, що опале листя – це не побутові відходи, його прибирання –  компетенція іншого підприємства. Але люди складають сміття і поверх куп опалого листя. Тому виникають зауваження і до містян.

Правилами благоустрою передбачено, що побутові відходи повинні поміщатися в сміттєві контейнери. Наші мешканці іноді сміття в контейнери не доносять - складають поруч. Часто взагалі залишають його за межами майданчиків.

Це робити категорично заборонено!  

Щоб зробити рідне місто більш затишним і охайним, шановні першотравенці, будь ласка:

  • поміщайте сміття безпосередньо в контейнери, припиніть складати його поруч з баками;
  • якщо у вас є великогабаритне сміття: будівельні відходи, спиляні дерева (великі гілки) телефонуйте до ТОВ «Востокагроінвест», оплачуйте послугу - комунальники приїдуть і такі відходи заберуть;
  • припиніть кидати сміття за межами контейнерних майданчиків, це неестетично і небезпечно, передусім,  для наших дітей - підсумував Сергій Сивокобильський.

Наше місто – наш спільний дім. Давайте дбати про нього разом!

Детально про благоустрій тут:  https://pershrada.gov.ua/news/1671793312

 

Відділ з питань внутрішньої політики та інформації



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь