Першотравенська міська рада
Дніпропетровська область

Чисто не там де метуть, а там, де не смітять

Дата: 26.07.2023 17:23
Кількість переглядів: 239

Фото без описуКожного ранку першотравенці спостерігають, як працівники міських комунальних господарств приводять до ладу двори і вулиці нашого міста. Разом з тим мешканці продовжують нарікати на неякісну роботу комунальних служб. Найчастіше надходять скарги щодо бруду на контейнерних майданчиках та поряд з ними.

З 2022 року в Першотравенську діяльність з поводження з твердими побутовими відходами здійснює ТОВ «Востокагроінвест».

Ми звернулись з актуальними питаннями до директора Товариства Сергія Сивокобильського.

 - Сергію Миколайовичу, мешканці скаржаться на те,  що відходи з майданчиків належним чином не прибираються. Люди фіксують купи сміття протягом дня і навіть зранку. Чи є певна система прибирання майданчиків? Який графік роботи спеціального транспорту?

- Для того, щоб вивезти відходи з кожного сміттєвого майданчика міста, щоденно з 7 до 15 години працює спеціалізована машина. Відходи з контейнерних майданчиків вивозяться один раз на добу. Отже, сміття, яке з’явилось після відвантаження, буде прибране вже наступного дня. Раз на тиждень ми проводимо прибирання території поряд з контейнерними майданчиками.

- Вартість послуги поводження з твердими відходами для одного містянина на місяць складає - 34,02 грн.  Які послуги передбачає цей тариф?

- Вартість послуги, яку сплачують першотравенці – це оплата вивозу побутового сміття, відходів щоденної життєдіяльності.

-  Чи входить в цей тариф вивезення великогабаритних предметів?

- Наше підприємство здійснює вивіз як побутових відходів, так і великогабаритного і будівельного сміття. Вивезення старих меблів, будь-яких великих предметів тощо – це послуга, вартість якої не входить у звичайний тариф, вона повинна оплачуватися окремо. Для того, щоб замовити таку послугу, зателефонуйте на номер підприємства: +380664417986.

- Сергію, з Вашої точки зору, які заходи треба запровадити в нашій громаді,  щоб ця сфера міського життя покращилася?

- Місцевою владою і комунальниками вживаються заходи щодо поліпшення ситуації. Наприклад, якщо надходить інформація, що в певному місті накопичилось сміття, ми можемо його відвантажити і поза графіком. На жаль, у підприємства відсутня технічна можливість виїжджати кілька разів на добу на одну адресу. Слід зазначити, що опале листя – це не побутові відходи, його прибирання –  компетенція іншого підприємства. Але люди складають сміття і поверх куп опалого листя. Тому виникають зауваження і до містян.

Правилами благоустрою передбачено, що побутові відходи повинні поміщатися в сміттєві контейнери. Наші мешканці іноді сміття в контейнери не доносять - складають поруч. Часто взагалі залишають його за межами майданчиків.

Це робити категорично заборонено!  

Щоб зробити рідне місто більш затишним і охайним, шановні першотравенці, будь ласка:

  • поміщайте сміття безпосередньо в контейнери, припиніть складати його поруч з баками;
  • якщо у вас є великогабаритне сміття: будівельні відходи, спиляні дерева (великі гілки) телефонуйте до ТОВ «Востокагроінвест», оплачуйте послугу - комунальники приїдуть і такі відходи заберуть;
  • припиніть кидати сміття за межами контейнерних майданчиків, це неестетично і небезпечно, передусім,  для наших дітей - підсумував Сергій Сивокобильський.

Наше місто – наш спільний дім. Давайте дбати про нього разом!

Детально про благоустрій тут:  https://pershrada.gov.ua/news/1671793312

 

Відділ з питань внутрішньої політики та інформації



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь