Першотравенська міська рада
Дніпропетровська область

На засіданні виконкому звітували про роботу зі стягнення заборгованості за спожиті житлово-комунальні послуги

Дата: 14.08.2023 20:35
Кількість переглядів: 237

Фото без опису11.08.2023 члени виконавчого комітету Першотравенської міської ради під головуванням очільниці міста Оксани Вінницької розглянули 16 нагальних питань.

Про підсумки виконання бюджету міської територіальної громади за І півріччя 2023 року поінформувала заступник міського голови – начальник міськфінуправління Тетяна Макаренкова. Вона зазначила, що планова величина бюджету за доходами на І півріччя 2023 року становить 124 млн грн. Фактичні надходження склали 131 млн грн. З них власні доходи бюджету – 72,3%, трансферти з бюджету інших рівнів – 27,7% надходжень. Проти минулого року доходи бюджету громади збільшилися на 11,5%.

Трансфертну частину бюджету сформували переважно надходження з державного бюджету - 31,2 млн грн. (кошти освітньої субвенції) та  обласного бюджету - 9,3 млн грн.

Видатки зведеного бюджету за січень-червень 2023 року при планових показниках у сумі 171,9 млн  грн виконано в обсязі 103 млн грн.

На соціальні галузі бюджетної сфери було спрямовано 94,8% видатків. Зокрема, на соціально захищені статті було направлено кошти в сумі 8З млн грн, або 86,6 %, на фінансування житлово-комунального господарства - 4,6 млн грн, тобто 4,8 % (витрати, пов’язані з благоустроєм, зовнішнім освітленням, похованням Захисників тощо).

Видатки на оновлення матеріально-технічної бази і проведення капітальних ремонтів бюджетних установ міста, зокрема закладів освіти становлять 482,6 тис. грн.

На оплату вартості вугілля Першотравенському МЖКП направлено 5,1 млн грн. Фінансова допомога на погашення заборгованості МЖКП за спожиті енергоресурси становить 1,5 млн грн.

На виконання заходів міських цільових програм щодо соціального захисту населення, охорони здоров’я, цивільного захисту тощо було спрямовано 1,1 млн грн.

Директорка МЖКП Ірина Кривенко поінформувала членів виконкому про проведену роботу зі стягнення заборгованості за спожиті житлово-комунальні послуги з населення та суб’єктів господарювання за І півріччя 2023 року.

Вона відмітила, що протягом 6 місяців відділом правового забезпечення МЖКП до суду було подано 12 позовних заяв щодо боржників на загальну суму 184,9 тис. грн. Міським судом на користь  підприємства вже прийнято 11 рішень про стягнення заборгованості на загальну суму 172,4 тис. грн.

Наразі на виконанні у виконавчій службі перебуває 194 виконавчі документи щодо стягнення заборгованості на користь МЖКП на суму 2,9 млн грн. За січень-червень 2023 року державною та приватною виконавчими службами було стягнуто заборгованість у сумі 75,9 тис. грн.

У рамках досудового стягнення заборгованості боржникам пред’явлено вимог на суму 22,2 млн грн. У результаті цієї роботи підприємству вже відшкодовано 8,1 млн грн.

Упродовж звітного періоду до суб'єктів підприємницької діяльності було пред'явлено 413 претензій  про невиконання умов договорів на суму  5,4 млн грн,  вже відшкодовано 647,2 тис. грн. 

За пів року МЖКП уклало з містянами 32 договори реструктуризації заборгованості на загальну суму 328 тис. грн. За такими договорами стягнуто  227,5 тис. грн.

Також на засіданні члени виконавчого комітету  заслухали інформацію про підсумки виконання програми соціально-економічного та культурного розвитку міста за І півріччя 2023 року, про завершення приватизації об’єктів малої приватизації за результатами електронного аукціону, звіт про роботу адміністративної комісії при виконкомі міської ради за І півріччя 2023 року і оновили її склад, а також затвердили новий тариф на соціальну послугу допомоги, що надається міським територіальним центром надання соціальних послуг.

Відділ з питань внутрішньої політики та інформації



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь