A A A K K K
для людей із порушенням зору
Першотравенська міська рада
Дніпропетровська область

29 серпня - День пам’яті захисників України, які загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України

Дата: 29.08.2023 08:31
Кількість переглядів: 60

Фото без описуЦю дату було встановлено в серпні 2019 року для увічнення героїзму військовослужбовців і добровольців, які віддали життя за Батьківщину, як нагадування про одну із найтрагічніших подій війни на сході України – Іловайську трагедію.

29 серпня 2014 року під час виходу сил АТО з оточення під Іловайськом росія порушила домовленості і ворог впритул розстріляв з важкого озброєння колони українських військових. Тоді полягло 366 українських воїнів, 429 зазнали поранень, 158 зникли безвісти, 300 опинилися в полоні.

Смертельний для наших захисників “зелений коридор” пролягав через поля із соняшниками. Тож символом Дня пам’яті захисників України стала квітка соняха.

Україна сьогодні долає найбільше випробування в своїй новітній історії – збройну боротьбу за незалежність і територіальну цілісність проти російського агресора. У цій війні ми вже маємо тисячі поранених і загиблих оборонців. Вони стоять в одному ряду з попередніми поколіннями борців за волю і державну самостійність. Козаки Петра Сагайдачного, Богдана Хмельницького та Івана Мазепи, воїни Армії Української Народної Республіки та Галицької армії Західно-Української Народної Республіки, Антигітлерівської коаліції часів Другої світової війни, Української Повстанської Армії мужньо здобували героїчні перемоги і віддавали свої життя за українську землю.

Український народ завжди з повагою ставився до своїх полеглих героїв.

Вічна пам'ять і шана нашим загиблим Захисникам…

Відділ з питань внутрішньої політики та інформації


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь