Першотравенська міська рада
Дніпропетровська область

Розпочато процес формування Ради з питань внутрішньо переміщених осіб

Дата: 29.08.2023 13:32
Кількість переглядів: 219

Фото без описуВідповідно до постанови КМУ від 04.08.2023 № 812 «Про затвердження Типового положення про Раду з питань внутрішньо переміщених осіб» у місті Першотравенську з 29 серпня 2023 року розпочато процес формування Ради з питань внутрішньо переміщених осіб (далі – Рада ВПО). Рада ВПО є консультативно-дорадчим органом та створюється для участі в реалізації регіональної політики у сфері забезпечення і захисту прав та інтересів внутрішньо переміщених осіб.

До складу Ради входять внутрішньо переміщені особи, місцем фактичного проживання яких згідно з довідкою про взяття на облік внутрішньо переміщеної особи є адміністративно-територіальна одиниця, яка є адресою останнього задекларованого/зареєстрованого місця проживання внутрішньо переміщеної особи, на юрисдикцію якої поширюються повноваження органу, при якому утворено Раду, зокрема які є представниками суб’єктів господарювання, які в установленому законодавством порядку перемістили свої виробничі потужності та активи.

До складу Ради також входить представник від громадського об’єднання, зареєстрованого в місті Першотравенську, в Статуті якого визначено, що його діяльність спрямована на забезпечення та захист прав внутрішньо переміщених осіб і реалізацію проєктів у межах адміністративно-територіальної одиниці, на юрисдикцію якої поширюються повноваження органу, при якому утворено Раду.

Персональний склад Ради затверджується з числа осіб, які відповідають вимогам до членів Ради та виявили бажання брати участь у діяльності Ради.

Відбір членів Ради здійснюється на підставі поданих документів у паперовій формі, а саме:

  • заяви в довільній формі;
  • документа, що посвідчує особу та підтверджує громадянство України;
  • документа про освіту (за наявності);
  • мотиваційного листа кандидата, в якому викладаються обґрунтування для обрання його до складу Ради;
  • відомостей про контактний номер телефону та адресу електронної пошти кандидата (за наявності);
  • довідки про взяття на облік внутрішньо переміщеної особи, або листа громадського об’єднання щодо включення до складу Ради представника громадського об’єднання.

Основними критеріями відбору кандидатів у члени Ради є бажання працювати на громадських засадах, активна участь у громадській діяльності, відповідність високим стандартам доброчесності, відсутність конфлікту інтересів, наявність особистих досягнень або реалізованих проєктів у сфері захисту внутрішньо переміщених осіб, наявність конкретних пропозицій щодо особистого вкладу в реалізацію мети та завдань Ради.

Документи приймаються до 12 вересня 2023 року включно за адресою: вул. Кобзаря, 15-а, каб. 19 (з 09:00 до 17:00 у робочі дні). Довідки за телефоном: 0663298946.

Першотравенське управління  праці та соціального захисту населення


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь