Першотравенська міська рада
Дніпропетровська область

Розпочато процес формування Ради з питань внутрішньо переміщених осіб

Дата: 29.08.2023 13:32
Кількість переглядів: 204

Фото без описуВідповідно до постанови КМУ від 04.08.2023 № 812 «Про затвердження Типового положення про Раду з питань внутрішньо переміщених осіб» у місті Першотравенську з 29 серпня 2023 року розпочато процес формування Ради з питань внутрішньо переміщених осіб (далі – Рада ВПО). Рада ВПО є консультативно-дорадчим органом та створюється для участі в реалізації регіональної політики у сфері забезпечення і захисту прав та інтересів внутрішньо переміщених осіб.

До складу Ради входять внутрішньо переміщені особи, місцем фактичного проживання яких згідно з довідкою про взяття на облік внутрішньо переміщеної особи є адміністративно-територіальна одиниця, яка є адресою останнього задекларованого/зареєстрованого місця проживання внутрішньо переміщеної особи, на юрисдикцію якої поширюються повноваження органу, при якому утворено Раду, зокрема які є представниками суб’єктів господарювання, які в установленому законодавством порядку перемістили свої виробничі потужності та активи.

До складу Ради також входить представник від громадського об’єднання, зареєстрованого в місті Першотравенську, в Статуті якого визначено, що його діяльність спрямована на забезпечення та захист прав внутрішньо переміщених осіб і реалізацію проєктів у межах адміністративно-територіальної одиниці, на юрисдикцію якої поширюються повноваження органу, при якому утворено Раду.

Персональний склад Ради затверджується з числа осіб, які відповідають вимогам до членів Ради та виявили бажання брати участь у діяльності Ради.

Відбір членів Ради здійснюється на підставі поданих документів у паперовій формі, а саме:

  • заяви в довільній формі;
  • документа, що посвідчує особу та підтверджує громадянство України;
  • документа про освіту (за наявності);
  • мотиваційного листа кандидата, в якому викладаються обґрунтування для обрання його до складу Ради;
  • відомостей про контактний номер телефону та адресу електронної пошти кандидата (за наявності);
  • довідки про взяття на облік внутрішньо переміщеної особи, або листа громадського об’єднання щодо включення до складу Ради представника громадського об’єднання.

Основними критеріями відбору кандидатів у члени Ради є бажання працювати на громадських засадах, активна участь у громадській діяльності, відповідність високим стандартам доброчесності, відсутність конфлікту інтересів, наявність особистих досягнень або реалізованих проєктів у сфері захисту внутрішньо переміщених осіб, наявність конкретних пропозицій щодо особистого вкладу в реалізацію мети та завдань Ради.

Документи приймаються до 12 вересня 2023 року включно за адресою: вул. Кобзаря, 15-а, каб. 19 (з 09:00 до 17:00 у робочі дні). Довідки за телефоном: 0663298946.

Першотравенське управління  праці та соціального захисту населення


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь