Першотравенська міська рада
Дніпропетровська область

На виконкомі обговорили тарифи на послуги з водопостачання та водовідведення

Дата: 25.10.2023 15:26
Кількість переглядів: 545

Фото без опису23 жовтня під головуванням очільниці міста Оксани Вінницької відбулось засідання виконавчого комітету Першотравенської міської ради. Члени виконкому розглянули 12 питань.

Про необхідність зміни тарифів на послуги з централізованого водопостачання та водовідведення поінформувала  директорка Першотравенського МЖКП Ірина Кривенко. Вона зазначила, що відповідно до рішення виконавчого комітету з 18.02.2022  тариф на ці послуги для всіх категорій споживачів за 1 куб. м складає 58,1 грн.

Фото без описуЗ моменту  затвердження чинних тарифів змінилась вартість на їх основні складові. Вартість води зросла на 11,6%,  електроенергії - на 19,1%, солі - на 296,5% тощо. Невідповідність поточних тарифів фактичним витратам підприємства на виробництво цих послуг, а також неповна їх оплата споживачами призвели до отримання МЖКП в 2022 році збитку в розмірі 6,4 млн грн. За 9 місяців поточного року сума збитків від надання послуг з водопостачання та водовідведення становить 5,5 млн грн.

Станом на 01.10.2023 загальна сума заборгованості споживачів за послуги з водопостачання і водовідведення склала 28,2 млн грн. Із них заборгованість населення становить 99 % ( 27,8 млн грн).

Міському житлово-комунальному підприємству постійно надається фінансова допомога з бюджету міста для погашення заборгованості перед постачальниками  вугілля та води. Тільки цьогоріч МЖКП було спрямовано 20,6 млн грн коштів громади, із них на погашення заборгованості за вугілля – 16,6 млн грн, за воду – 4  млн грн.

Фото без описуІрина Кривенко наголосила на необхідності підвищення вартості послуг та озвучила розрахункові тарифи. Так, тариф на водопостачання складатиме 47,88 грн, на водовідведення - 21,35 грн. Загальна вартість становитиме 69,23 грн за 1 куб. м (зростання на 19,2%).

Міський голова Оксана Вінницька в черговий раз звернула увагу на обов’язок кожного споживача сплачувати за отримання комунальних послуг. Своєчасна оплата за послуги підприємства – це заробітна платня працівникам МЖКП і гарантія стабільного надання цих  послуг.

За пропозицією Оксани Вінницької члени виконкому перенесли розгляд питання про зміну тарифів на наступне засідання.

Цього дня виконавчий комітет прийняв рішення, пов’язані з благоустроєм міста, зміною адрес об’єктів та захистом законних прав неповнолітніх.

Відділ з питань внутрішньої політики та інформації


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь