A A A K K K
для людей із порушенням зору
Першотравенська міська рада
Дніпропетровська область

Пропозиції для ВПО від служби зайнятості

Дата: 02.11.2023 14:13
Кількість переглядів: 238

Фото без описуЗа сприяння служби зайнятості внутрішньо переміщені особи мають можливість отримати ваучер на навчання. Скориставшись такою можливістю, вони матимуть більше шансів працевлаштуватися.

Наразі визначено 124 професії та спеціальності, за якими можна отримати ваучер. Тобто документ, за допомогою якого повністю або частково оплачується вартість навчання у закладах освіти.

На підставі ваучера здійснюється перепідготовка за робітничою професією; підготовка за спеціальністю для здобуття ступеня магістра на основі ступеня бакалавра або магістра, здобутих за іншою спеціальністю; підготовка на наступному рівні освіти (крім третього (освітньо-наукового/освітньо-творчого) та наукового рівня вищої освіти); спеціалізація та підвищення кваліфікації за професіями і спеціальностями.

Навчання здійснюється закладами професійної (професійно-технічної) та вищої освіти, підприємствами, установами та організаціями, які мають ліцензію на освітню діяльність, за затвердженим Мінекономіки Переліком професій, спеціальностей, для навчання за якими може бути виданий ваучер.

ВПО можуть звернутися до центру зайнятості для отримання ваучера, якщо вони відповідають наступним вимогам:

  • не зареєстровані в центрі зайнятості як безробітні;
  • не отримували ваучер раніше;
  • не проходили протягом останніх 3 років перепідготовку за рахунок коштів Фонду державного соціального страхування на випадок безробіття;
  • мають професійну (професійно-технічну), фахову передвищу або вищу освіту.

Покрокову інструкцію, як отримати послугу і що для цього необхідно зробити, а також нормативні документи, які регулюють цей вид професійного навчання, ви можете знайти за посиланням https://is.gd/6czbRh


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь