Першотравенська міська рада
Дніпропетровська область

Як совєти створили українцям штучний смертельний голод…

Дата: 24.11.2023 14:39
Кількість переглядів: 222

Фото без опису1 9 3 2 р і к. Липень:  керівники Радянського Союзу нав’язують Україні завідомо нереальні плани хлібозаготівель.

Серпень: влада ухвалює постанову про “охорону соціалістичної власності” - “закон про п’ять колосків”.

Жовтень: для здійснення репресій і вилучення зерна в селян в Україну направляється комісія із хлібозаготівель.

Листопад: створюються загони для пошуку і конфіскації зерна, продуктів, худоби в господарствах українців. В них залучається особовий склад міліції та органів держбезпеки, місцеві комуністи і комсомольці. Вводиться режим “чорних дошок” населених пунктів, тобто їх повна блокада. Запроваджуються «штрафи» - в господарствах, що “заборгували” за нереальними планами, конфісковують усе продовольство, худобу і посівний матеріал.

Грудень: влада переходить до повного вилучення харчів у українських селян. Кремль звинувачує українців у саботажі хлібозаготівель та підготовці повстання. Виходить постанова “Про хлібозаготівлю на Україні, Північному Кавказі і в Західній області”, яка стала підставою ліквідації українських шкіл на Кубані і масового переслідування української інтелігенції.

1 9 3 3 р і к.

Січень: проводяться масові обшуки для вилучення останніх залишків їжі в селянських господарствах. Директивою Сталіна заборонено виїзд селян з території УСРР і Кубані в інші місцевості Радянського Союзу. Людей затримували і повертали в села, де вони помирали голодною смертю.

Розгортається масштабна кампанія фізичного знищення освічених українців - “очищення” від “петлюрівців” і “українських націоналістів”, яке в 1937 році виллється в «розстріляне відродження» з розстрілами тисяч українських діячів наукиі культури.

Лютий: запроваджується спеціальна директива, якою забороняється поширення інформації про смерті від голоду в УСРР.

Червень: смертність в Україні досягла апогею, того місяця померли близько мільйона осіб…

Серпень: створюється Всесоюзний комітет з переселення. В Україну пішли безкінечні ешелони  з людьми. У вимерлі від голоду села України заселяються сотні тисяч колгоспників із російських і білоруських областей.

Відділ з питань внутрішньої політики та інформації

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь