Першотравенська міська рада
Дніпропетровська область

На виконкомі обговорили стан реформування міських закладів освіти

Дата: 06.12.2023 16:24
Кількість переглядів: 116

Фото без опису06 грудня під головуванням очільниці міста Оксани Вінницької відбулось засідання виконавчого комітету Першотравенської міської ради. Члени виконкому розглянули 11 нагальних питань.

Про виконання плану трансформації мережі закладів загальної середньої освіти (далі – ЗЗСО) поінформувала т.в.о. начальника міського відділу освіти Ірина Глущенко. Вона повідомила, що реформування ЗЗСО проводиться з метою покращення якості освітніх послуг. Однією із складових трансформації є перехід до 12-річної освіти. Перепрофілювання цих закладів здійснюється з 2022 року і триватиме до 2027 року.

Планом трансформації передбачено створення чотирьох гімназій з навчанням з 1 по 9 клас у ліцеях № 1, № 3, № 4, № 5 та ліцею академічного спрямування на базі ліцею № 2 (5-12 класи). Вже з 2022 року припинено набір дітей до першого класу ліцею № 2, а з цього року припинено набір учнів до 10 класів ліцеїв № 1 та № 3.

У поточному навчальному році в ліцеї № 2 вже функціонує чотири 10 класи та організовано навчання за 6-ма профілями: українська мова та література, англійська мова, історія, математика, фізична культура, біологія.

У червні 2024 року ліцеї № 1 і № 3 останній раз випустять 11-ті класи і надалі будуть перепрофільовані в гімназії. Окрім того, з 1 вересня наступного року ліцеї № 4 та № 5 не набиратимуть 10 класи і також будуть згодом перепрофільовані.

Члени виконкому погодили проєкт бюджету Першотравенської міської територіальної громади на 2024 рік, який буде винесений на затвердження міської ради, та розглянули низку питань щодо захисту законних прав неповнолітніх осіб.

Відділ з питань внутрішньої політики та інформації



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь