Першотравенська міська рада
Дніпропетровська область

Затверджено бюджет міської територіальної громади на 2024 рік

Дата: 08.12.2023 16:54
Кількість переглядів: 269

Фото без опису7 грудня під головуванням очільниці міста Оксани Вінницької відбулась сесія Першотравенської міської ради. Цього дня депутати розглянули 55 нагальних питань.

Міська рада присвоїла посмертно звання «Почесний громадянин міста Першотравенська» Бобришову Миколі Анатолійовичу, Ісаєву Олександру Сергійовичу, Мединському Ігорю Едуардовичу, Назаренку Дмитру Васильовичу та Тупіцину Дмитру Анатолійовичу за їх особистий внесок під час захисту державного суверенітету та територіальної цілісності України в період військової агресії рф проти України.

На засіданні народні обранці визнали повноваження депутата міської ради VIII скликання Хричова Олександра Васильовича.

Міською радою було прийнято бюджет міської територіальної громади на 2024 рік. Як зазначила заступник міського голови - начальник міськфінуправління Тетяна Макаренкова, відбулись суттєві зміни законодавства щодо формування бюджетів в умовах воєнного стану. Переглянуто розподіл податку на доходи військовослужбовців, працівників поліції та ДСНС. З 1 жовтня поточного року цей податок спрямовується до державного бюджету (кошти йдуть на закупівлю озброєння та дронів). Наразі з бюджету міста вже вилучено понад мільйон гривень. У наступному році ця сума складатиме близько 7 млн грн.

Відповідно до оновленого законодавства зарахування податку на доходи фізичних осіб до місцевих бюджетів буде збільшено на 4 %. Ці кошти громади мають направити підприємствам, які генерують тепло- та водопостачання для населених пунктів. Для нашої громади ця сума складе понад 9 млн грн.

Законом про держбюджет в 2024 році передбачено збільшення соціальних стандартів. Так, з 1 січня 2024 року мінімальна заробітна плата становитиме 7100 грн, а з 1 квітня – 8000 грн.

На 2024 рік доходи бюджету міської територіальної громади та його видатки визначено на рівні сум поточного року. (Доходи та видатки бюджету міської територіальної громади на 2024 рік плануються у сумі близько 250 млн грн). Захищеними видатками бюджету залишаються видатки на оплату праці працівників бюджетних установ, придбання медикаментів та перев’язувальних матеріалів, соціальне забезпечення населення тощо.

Окрім того, в бюджеті міської територіальної громади на 2024 рік на виконання заходів 12 бюджетних програм передбачені кошти в сумі 32,7 млн грн. Це, передусім, багатопрофільна стаціонарна медична допомога, первинна медична допомога населенню, соціальний захист дітей, заходи із землеустрою,  запобігання та ліквідації надзвичайних ситуацій та наслідків стихійного лиха, з мобілізаційної підготовки населення, з охорони громадського порядку та безпеки тощо.

На засіданні народні обранці затвердили звіти за 9 місяців 2023 року виконання фінансових планів КП «Терра-Нова», КНП «Першотравенський міський центр первинної медико-санітарної допомоги», КНП «Першотравенська міська лікарня» та Першотравенського МЖКП.

Міська рада надала згоду на організацію співробітництва між Першотравенською, Петропавлівською та Миколаївською територіальними громадами у сфері освіти шляхом спільного фінансування комунального закладу «Центр професійного розвитку педагогічних працівників» та на утворення спільного комунального підприємства «Агенція розвитку та відновлення громад Присамар’я» Першотравенської міської і Петропавлівської селищної рад.

Народні обранці затвердили план роботи міської ради на 2024 рік, програму соціально-економічного та культурного розвитку міської територіальної громади на 2024 рік, Перелік адміністративних послуг, які  можна отримати у відділі (центрі) надання адміністративних послуг виконкому (всього 306 послуг), внесли зміни до 5 міських програм та розглянули низку земельних питань.

Відділ з питань внутрішньої політики та інформації



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь