Першотравенська міська рада
Дніпропетровська область

Повідомлення про проведення громадських консультацій щодо перейменування міста Першотравенська

Дата: 01.01.2024 11:27
Кількість переглядів: 493

Фото без описуШановні мешканці міста Першотравенська!

      27 липня 2023 року набув чинності Закон України «Про засудження та заборону пропаганди російської імперської політики в Україні і деколонізацію топонімії», який передбачає усунення з публічного простору назв об’єктів топонімії, що містять символіку російської імперської політики або присвячені особам/подіям, визначеним цим законом.

          Рішення щодо перейменування населених пунктів, назви яких містять символіку російської імперської політики та підлягають перейменуванню, приймається Верховною Радою України на підставі рекомендацій центрального органу виконавчої влади, що реалізує державну політику у сфері відновлення та збереження національної пам’яті Українського народу. Таким органом визначено Український інститут національної пам’яті, який склав перелік населених пунктів, назви яких містять символіку російської імперської політики та підлягають перейменуванню. Місто Першотравенськ увійшло до цього переліку.              

          Пунктом 7 статті 8 зазначеного вище закону органам місцевого самоврядування у встановленому законодавством порядку необхідно до 27 січня 2024 року провести консультації з громадськістю та подати на розгляд Верховної Ради України пропозиції щодо перейменування населених пунктів, назви яких містять символіку російської імперської політики або присвячені особам/подіям, визначеним цим законом.

        Для формування пропозицій Верховній Раді України необхідне вивчення громадської думки.

      Строк приймання пропозицій щодо нової назви міста Першотравенська - до 14 січня 2024 року.

  Свої пропозиції можна надавати за адресою: 52803,  Дніпропетровська обл. Синельниківський район, м. Першотравенськ,  вул. Шкільна, буд. 20 (приміщення виконавчого комітету міської ради) та на електронну пошту - info@pershrada.dp.gov.ua


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь