A A A K K K
для людей із порушенням зору
Першотравенська міська рада
Дніпропетровська область

Міська рада прийняла рішення не змінювати назву міста Першотравенська

Дата: 25.01.2024 17:00
Кількість переглядів: 322

Фото без опису25 січня під головуванням очільниці міста Оксани Вінницької відбулося засідання сесії міської ради. Цього дня депутати розглянули 41 питання, зокрема щодо перейменування міста Першотравенська відповідно до Закону України «Про засудження та заборону пропаганди російської імперської політики в Україні і деколонізацію топонімії» .

Головний архітектор Тетяна Дупленко озвучила підсумки громадських консультацій щодо перейменування міста, яке проходило двома етапами. На першому етапі мешканцям міста було запропоновано надати пропозиції щодо нової назви міста. За цей час надійшли пропозиції від 275 осіб, з них 207 респондентів висловились за збереження назви міста Першотравенська.

Під час громадських консультацій мешканцями міста було надано 53 пропозиції нових назв нашого міста.

Комісією з питань найменування (перейменування) об’єктів топоніміки та демонтажу пам’ятних знаків, пам’ятників у місті Першотравенську були визначені 8 назв, які були запропоновані мешканцям міста для голосування шляхом анкетування. В цьому голосуванні взяли участь 2341 респондент. За результатами голосування назву Шахтарське (Шахтарськ) підтримали 1113 респондентів (47,5 %);  Мирне - 334 (14,3 %); Степове - 265 (11,3 %); Затишне - 252 (10,8 %); Квітчанськ - 218 (9,3 %); Щедродар - 202 (8,6 %); Соборне - 148 (6,3 %); Косьмин - 121 (5,2 %).

Разом з тим вдруге було направлено звернення до Українського інституту національної пам’яті з проханням вилучити Першотравенськ з переліку міст, що підлягають перейменуванню.

Враховуючи побажання більшості мешканців міста, міська рада прийняла рішення залишити назву міста Першотравенська без змін. Це рішення буде направлено до Верховної Ради України, яка прийматиме остаточне рішення.

Також міська рада доручила очільниці міста звернутися до голови Верховної Ради України з проханням не змінювати назву нашого міста, оскільки 1 травня - це Міжнародний день праці і воно відзначається у багатьох країнах світу, зокрема в Україні.

Відділ з питань внутрішньої політики та інформації



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь