A A A K K K
для людей із порушенням зору
Першотравенська міська рада
Дніпропетровська область

МОЗ УКРАЇНИ ІНФОРМУЄ

Дата: 08.02.2024 11:31
Кількість переглядів: 76

Фото без описуУ всьому світі, зокрема, в Україні, відзначається зростання захворюваності у людей на коронавірусну інфекцію та грип. У січні 2024 року в Україні зареєстрували випадки нового субваріанту штаму коронавірусу

Омікрон -JN. 1. На даний час він є найбільш циркулюючим варіантом.

Поширення вірусу викликає значне занепокоєння, особливо у пацієнтів, що мають онкологічні захворювання. Люди, у яких діагностовано рак, мають високий ризик захворіти на інфекцію. За даними наукових досліджень, перебіг коронавірусної інфекції та грипу у онкологічного хворого буде гіршим, ніж у пацієнта без раку.

Причиною є ослаблення імунітету, спричинене протираковим лікуванням, таким як хіміотерапія або хірургічні операції. Тому такі пацієнти є пріоритетною групою для проведення вакцинації. Вакцинація для таких пацієнтів є безпечною, бо жодна з вакцин, яка доступна на сьогодні, не містить живих вірусів. Пацієнтам з онкологічним діагнозом рекомендується також отримати щеплення від сезонного грипу.

Потрібно обов’язково звернутися до сімейного лікаря та бути під контролем відповідних фахівців. Про наявність вакцин можна також дізнатися у вашого сімейного лікаря.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь