A A A K K K
для людей із порушенням зору
Першотравенська міська рада
Дніпропетровська область

20 лютого - День Героїв Небесної Сотні

Дата: 20.02.2024 09:18
Кількість переглядів: 73

Фото без описуПодії 20 лютого 2014 року стали кульмінацією Революції Гідності. За неповернення до «совкової» моделі відносин між владою та суспільством, утвердження розвитку України як демократичної європейської країни заплачено дуже велику ціну – людські життя.

Загиблих учасників мирних протестів упродовж зими 2013–2014 років, які відстоювали демократичні цінності та територіальну цілісність України, назвали Героями Небесної Сотні. Вони загинули за те, щоб Україна розвивалася як вільна демократична держава.

Ці події змінили суспільну свідомість українців, нагадавши про важливість права на самовизначення, гідність, свободу, демократію та відповідальності кожного за майбутнє України. Революція Гідності – масовий громадянський протест, який тривав 94 дні – з 21 листопада 2013 року до 22 лютого 2014 року. Він був викликаний зміною зовнішньополітичного курсу та антиконституційними діями влади.

Мирні акції почалися під євроінтеграційними гаслами, але згодом перетворилися на кампанію громадянської непокори режиму президента Віктора Януковича – проти корупції та порушень прав людини. Дії влади, спрямовані на придушення протестів силовим шляхом, призвели до людських жертв. Згодом лави Небесної Сотні поповнили українські патріоти, учасники Революції Гідності, які загинули, обстоюючи демократичні цінності та територіальну цілісність України навесні 2014 року.

Небесна Сотня – 107 загиблих учасників Революції Гідності, а також активісти Майдану, які загинули навесні 2014 року з початком російської агресії на сході України. Назва "Небесна Сотня" виникла за аналогією з основними структурними одиницями самооборони Майдану – сотнями.

Герої Небесної Сотні - це люди різних національностей, віросповідання, освіти, віку. Серед них буди громадяни України, Білорусі та Грузії. Наймолодшому з Героїв Назарію Войтовичу було 17 років, найстаршому Іванові Наконечному – 82 роки...

Пам’ять про подвиг Небесної Сотні українці вшановують під гаслом "Вдячні за свободу!"

Відділ з питань внутрішньої політики та інформації


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь