A A A K K K
для людей із порушенням зору
Першотравенська міська рада
Дніпропетровська область

Відбулася сесія міської ради

Дата: 01.03.2024 14:01
Кількість переглядів: 223

Фото без опису29 лютого під головуванням очільниці міста Оксани Вінницької відбулася сесія Першотравенської міської ради. Цього дня депутати розглянули 28 питань.

Міська рада внесла зміни до Положення про звання «Почесний громадянин міста Першотравенська». Це звання присвоєно також військовослужбовцям, які загинули, починаючи з 2014 року.

Звання «Почесний громадянин міста Першотравенська» посмертно присвоєно Ковальову Костянтину, Малишенку Тарасу, Хоружій Наталії, Міщенку Олександру та Хозову Олексію.

Про виконання бюджету міської територіальної громади за 2023 рік поінформувала заступник міського голови – начальник міськфінуправління Тетяна Макаренкова. Зокрема вона повідомила, що торік власні доходи бюджету громади становили 77 %, трансферти з бюджетів інших рівнів – 23% від загальної суми. Планові показники міського бюджету за власними доходами виконано на 106%.

Трансфертну частину бюджету сформували переважно освітня субвенція, субвенції на підтримку внутрішньо переміщених осіб і осіб з особливими освітніми потребами, дотація на підтримку діяльності територіальної громади у зв’язку з повномасштабною збройною агресією рф.

У 2023 році на соціально захищені статті видатків міського бюджету було спрямовано 83% бюджетих коштів, з них на галузі соціально-культурної сфери міста - 77 % від загальної суми видатків. Проти 2022 року видатки міської територіальної громади збільшилися на 31 млн.

Торік на фінансування міського господарства спрямовано 5,6% від загального обсягу видатків бюджету. Зокрема кошти були спрямовані на благоустрій, зовнішнє освітлення, обслуговування зеленого і дорожнього господарства міста, забезпечення поховання захисників України, фінансування робіт з будівництва резервуара для зберігання питної води тощо.

Також з бюджету міста була надана суттєва фінансова допомога комунальним підприємствам. Зокрема, МЖКП для погашення заборгованості за енергетичні ресурси отримало допомогу у розмірі 31 млн грн.

Окрім того, за бюджетні кошти відновлено фасад і покрівлю амбулаторії ЗПСМ № 2, закуплено спеціальне обладнання і транспорт для КП «Терра-Нова», проведено роботи з облаштування найпростіших укриттів у приміщеннях медичних і освітніх закладів міста та частково капітально відремонтовано дороги на вул. Леоніда Каденюка і вул. Незалежності.

Через повномасштабну військову агресію російської федерації, введення у країні воєнного стану, вимушене переміщення населення країни міська рада була змушена спрямувати значний обсяг коштів (8,7 млн грн) на придбання додаткових засобів зв’язку, пожежних гідрантів, на встановлення системи централізованого оповіщення населення, додаткові мобілізаційні заходи, оздоровлення та виплату матеріальної допомоги пільговим категоріям громадян тощо.

На засіданні депутати внесли зміни до міської програми підтримки Збройних сил України, підрозділів сил  безпеки і оборони на 2023-2025 роки та бюджет міської територіальної громади на 2024 рік. Зокрема виділено додаткові кошти на забезпечення громадського порядку та громадської безпеки в місті, підтримку ЗСУ, підрозділів сил безпеки і оборони та заходи щодо соціального захисту і адресної підтримки ветеранів війни, осіб з інвалідністю та окремих пільгових категорій громадян.

Окрім того, міська рада заслухала звіти про виконання фінансових планів закладів охорони здоровя за  2023 рік, затвердила Порядок видачі довідок про місце проживання особи без реєстрації та про не проживання особи за місцем реєстрації  на території громади та розглянула низку земельних питань.

Відділ з питань внутрішньої політики та інформації


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь