A A A K K K
для людей із порушенням зору
Першотравенська міська рада
Дніпропетровська область

СКАЖИ НАРКОТИКАМ – НІ!

Дата: 18.03.2024 16:19
Кількість переглядів: 71

Наркоманія – це хвороба (залежність), що виникає внаслідок вживання наркотичних речовин та призводить до глибокого руйнування організму і навіть смерті.

                       Фото без опису                 Фото без опису                    

 

За даними досліджень, підлітки вживають наркотики у шість разів частіше, ніж люди інших вікових груп.

Чому підлітки починають вживати наркотики:

  • цікавість, бажання поекспериментувати;
  • тиск з боку однолітків або дорослих;
  • прояв бунтарства(зроблю всім на зло);
  • відсутність почуття відповідальності за своє здоров’я;
  • нудьга, байдужість, егоїзм;
  • невпевненість у собі;
  • бажання розширити коло спілкування і стати більш популярним.

 

Наркоман-підліток стає пасивним, млявим, повільним або, навпаки, агресивним, злим. Такі підлітки стають хворими фізично, соціально й психічно. Ранніми ознаками вживання наркотиків, незалежно від виду наркотичної речовини, можуть бути такі зміни у поведінці підлітків: безпідставне зникнення з дому на досить тривалий час;Фото без опису пропуск занять у навчальному закладі; зниження успішності в навчанні; різкі зміни у поведінці, що не були властивими раніше; поява брехливості, відчуженості; виникнення боргів; зникнення цінних речей та грошей з дому, крадіжки; поява таких хімічних речовин, як оцет, питна сода, перманганат калію, йод, ацетон та інші розчинники; знаходження шприців, голок, гумових жгутів, Фото без описутаблеток; поява в лексиконі нових жаргонних слів: баян, машина – шприц; колеса – таблетки; драп, план, дур, ширка – назви наркотичних речовин та ін.; наявність слідів ін'єкцій у будь-яких частинах тіла, особливо на передпліччі; розлади сну та апетиту.

Наркомани часто помирають від передозування наркотиками. Звісно, люди, які пропонують наркотики, не поспішають повідомляти про це. Торговці наркотиками завжди обманюють людей, бо їхня мета це гроші.

   Наркоманія є джерелом поширення ВІЛ – інфекції. 70% ін’єкційних наркоманів є носіями вірусів СНІДу. Крім цього, при постійному вживанні наркотичних речовин виникає хронічне наркотичне отруєння,  яке є причиною розладу функцій багатьох органів та систем організму, особливо центральної нервової системи.

 

      Профілактика наркоманії:

1. При будь-яких обставинах – відмовлятися від спроби «скуштувати» наркотичні засоби. Навіть перша спроба може призвести до звикання. Треба чітко усвідомити: наркоман це смертник, який обов’язково помре, якщо вчасно не припинить вживати наркотики.

2. Не треба приховувати свою залежність. Навколо є багато людей (особливо для молоді), які готові допомогти: батьки, лікарі, вчителі, старші товариші.

          Живіть повноцінним, здоровим життям без шкідливих звичок!

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь