Першотравенська міська рада
Дніпропетровська область

Корисні поради щодо подовження виплати допомоги на проживання ВПО

Дата: 01.05.2024 09:32
Кількість переглядів: 143

Фото без опису28.03.2024 набула чинності постанова КМУ від 22.03.2024 № 331, якою внесені зміни до Порядку надання допомоги на проживання ВПО, затвердженому постановою КМУ від 20 березня 2022 р. № 332.

Для призначення допомоги ВПО або уповноважена особа подає заяву про надання допомоги на проживання ВПО за встановленою формою (далі – заява).

Завантажити заяву http://surl.li/tidyi

Заява подається до УСЗН, ТГ чи ЦНАП за місцем обліку ВПО.

З переліком можна ознайомитися нижче.

ЦНАП http://surl.li/tieaw

УСЗН http://surl.li/tiebo

Виплата допомоги продовжується на другий шестимісячний період автоматично:

- непрацездатним особам, зокрема які досягли пенсійного віку;

- особам з інвалідністю I чи II групи, дитині з інвалідністю віком до 18 років;

- дітям-сиротам та дітям, позбавленим батьківського піклування, та особам з їх числа віком до 23 років.

 З повним переліком можна ознайомитись за посиланням http://surl.li/tidzo

Іншим членам сім'ї виплата допомоги може бути продовжена на підставі подання заяви на призначення допомоги.

Для отримувачів допомоги, яким не подовжено виплату автоматично, та які перемістилися (повторно перемістилися) з 1 січня 2022 р. з територій, включених до переліку територій, для яких не визначена дата завершення бойових дій (припинення можливості бойових дій) або тимчасової окупації, допомога призначається на другий шестимісячний період на підставі подання заяви на осіб із складу членів сім'ї, якщо середньомісячний сукупний дохід на одного отримувача в такій сім'ї протягом тримісячного періоду, за який враховуються доходи на момент продовження виплати допомоги, не перевищує чотирьох розмірів прожиткового мінімуму для осіб, які втратили працездатність, на 1 січня року, в якому приймається рішення про призначення допомоги.

Період, за який враховуються доходи, становить один квартал, що передує місяцю, який передує місяцю звернення за призначенням або продовженням виплати допомоги на другий шестимісячний період, або три місяці, що передують місяцю звернення за допомогою або продовженням виплати допомоги на другий шестимісячний період.

Обчислення середньомісячного сукупного доходу отримувача для призначення допомоги проводиться шляхом ділення на 3 загальної суми сукупного доходу осіб за період, за який враховуються доходи.

Середньомісячний сукупний дохід на одного отримувача обчислюється шляхом ділення середньомісячного сукупного доходу сім’ї на кількість членів сім’ї.

#СоціальнийЗахистДніпроОДА


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь