Першотравенська міська рада
Дніпропетровська область

9 травня Україна відзначає День Європи

Дата: 09.05.2024 08:39
Кількість переглядів: 216

Фото без описуНаша країна розташована в центрі Європи і є її невід’ємною частиною. Історія, культура, мистецтво, традиції та цінності України тісно пов’язані з європейськими.  День Європи відзначають в Україні, Європейському Союзі та деяких інших країнах на знак миру і єдності на Європейському континенті.

Дата 9 травня була затверджена у 1985 році на саміті Європейської ради. Тоді була підтримана ідея створення організації держав у вигляді "наднаціональної спільноти". Мета такої спільноти - попередження воєн, покращення економічної взаємодії та підвищення стандартів життя населення об’єднаної Європи.

9 травня вважається днем народження Європейського Союзу.

Для українців цей день має особливе значення, адже третій рік поспіль наші воїни героїчно боронять від російських загарбників не лише територію України, а й мир в усій Європі, демократичні цінності та наше спільне європейське майбутнє.

Ми щодня доводимо світові, що українці - частина європейської родини, де цінуються гуманізм, загальні демократичні свободи, повага до людини та кожного окремого життя.

Разом – переможемо!

 

Відділ з питань внутрішньої політики та інформації


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь