Першотравенська міська рада
Дніпропетровська область

9 травня Україна відзначає День Європи

Дата: 09.05.2024 08:39
Кількість переглядів: 180

Фото без описуНаша країна розташована в центрі Європи і є її невід’ємною частиною. Історія, культура, мистецтво, традиції та цінності України тісно пов’язані з європейськими.  День Європи відзначають в Україні, Європейському Союзі та деяких інших країнах на знак миру і єдності на Європейському континенті.

Дата 9 травня була затверджена у 1985 році на саміті Європейської ради. Тоді була підтримана ідея створення організації держав у вигляді "наднаціональної спільноти". Мета такої спільноти - попередження воєн, покращення економічної взаємодії та підвищення стандартів життя населення об’єднаної Європи.

9 травня вважається днем народження Європейського Союзу.

Для українців цей день має особливе значення, адже третій рік поспіль наші воїни героїчно боронять від російських загарбників не лише територію України, а й мир в усій Європі, демократичні цінності та наше спільне європейське майбутнє.

Ми щодня доводимо світові, що українці - частина європейської родини, де цінуються гуманізм, загальні демократичні свободи, повага до людини та кожного окремого життя.

Разом – переможемо!

 

Відділ з питань внутрішньої політики та інформації


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь