Першотравенська міська рада
Дніпропетровська область

Відбулося засідання виконавчого комітету

Дата: 17.05.2024 09:35
Кількість переглядів: 196

Фото без опису15 травня відбулось засідання виконавчого комітету Першотравенської міської ради, на якому було розглянуто 35 питань.

Члени виконкому заслухали інформацію про виконання бюджету територіальної громади за І квартал 2024 року, про підсумки роботи МЖКП в опалювальний період 2023-2024 років, виконання фінансових планів та виробничих програм МЖКП та КП «ТЕРРА-НОВА» за 2023 рік та про заходи з підготовки об’єктів ЖКГ міста до роботи в осінньо-зимовий період 2024-2025 років.

У нашому місті гостро стоїть питання сплати за комунальні послуги. Лише за вугілля на сьогодні МЖКП має борг понад 40 млн грн. За роки воєнного стану вартість комунальних послуг для населення не змінювалась, але вартість енергоресурсів і води для підприємства значно зросла.  

Невідповідність чинних тарифів витратам на послуги з постачання теплової енергії та водопостачання є лише однією з причин збільшення боргів підприємства. Ситуація ускладнюється ще тим, що населення сплачує за спожиті комунальні послуги в неповному обсязі. Всі ці фактори створюють суттєву загрозу наступному опалювальному сезону.

Останні роки місто вимушене фінансово підтримувати МЖКП за рахунок коштів бюджету громади. За 2023 рік лише за вугілля з міського бюджету було спрямовано 30 млн грн. А вже в І кварталі цього року підприємству направлено 7,5 млн грн, з них на погашення заборгованості за вугілля – 2,7 млн грн, за водопостачання – 2 млн грн; за електричну енергію - 2,8 млн грн.

На засіданні виконавчий комітет затвердив Порядок складання актів та видачі довідок щодо проживання громадян на території Першотравенської міської територіальної громади. Відповідно до цього Порядку акти для мешканців сектору багатоквартирної забудови складатимуть працівники приватних підприємств «Комунальщик - 1, 2, 3, 4» та ОСББ відповідно до їх території обслуговування.

Мешканцям сектору приватної забудови на вул. Григорія Сковороди, Таїсії Бровко, Петра Сагайдачного, Василя Стуса, Затишній, Шевченка, Ювілейній, Шкільній і Молодіжній акти складатимуть працівники ПП «Комунальщик - 3», а на вул. Івана Франка, Зоряній, Січовій, Гірників, Українській, Соломії Крушельницької, Квітковій, Котляревського, Шахтарської Слави, Героїв Космосу, Мечникова (буд. 1-75а), Миру – працівники ПП «Комунальщик - 4». Решту приватних будинків обслуговуватиме управління комунального господарства та майна виконкому міської ради. Детальна інформація щодо Порядку складання актів та видачі довідок щодо проживання громадян на території Першотравенської міської територіальної громади розміщена на офіційному сайті міської ради (посилання:  http://surl.li/tsdcv).

Виконкомом також було взято на квартирний облік першотравенців, які потребують поліпшення житлових умов, та  внутрішньо переміщених осіб, які потребують надання житлових приміщень для ВПО, і ухвалено низку рішень щодо захисту законних прав неповнолітніх осіб.

Відділ з питань внутрішньої політики та інформації



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь