Першотравенська міська рада
Дніпропетровська область

19 травня – День пам’яті жертв політичних репресій

Дата: 19.05.2024 07:00
Кількість переглядів: 169

Фото без описуЩороку, третьої неділі травня, в Україні вшановують пам’ять мільйонів загублених життів, знищених радянським тоталітарним режимом. Пам’ятна дата встановлена Указом Президента від 21 травня 2007 року з метою вшанування пам’яті жертв політичних репресій комуністичного режиму.

По всій Україні розкидані місця масових поховань людей, позбавлених свободи, гідності, майна, замордованих та безвинно страчених: П’ятихатки у Харкові, Рутченкове поле у Донецьку, Дем’янів лаз на Прикарпатті, урочище Триби на Полтавщині, Халявин біля Чернігова. Такі ж братські могили є й у Вінниці, Умані, Житомирі, Бердичеві, Львові, Запоріжжі, Харкові, Одесі та багатьох інших містах.

Після широкомасштабного вторгнення росії на нашу землю терор і політичні переслідування стали реальністю для українців, чиї міста і села окупував агресор. Катування, розстріли невинних без суду і слідства, насильницькі депортації, фільтраційні табори, масові переслідування з політичних мотивів – все це повинно було залишилось в історії назавжди. Але ідеологічні спадкоємці СРСР у путінській росії знову принесли на українську землю масові репресії.

У цій страшній війні проти росії Україна бореться за свою свободу і за світ без тоталітаризму. Ми повинні максимально повно інформувати світову спільноту про злочини радянського режиму і злочини рф на окупованих територіях України, щоб ці тоталітарні системи були засуджені на рівні з нацизмом часів Другої світової війни.

Відділ з питань інформації та внутрішньої політики


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь