Першотравенська міська рада
Дніпропетровська область

19 травня – День пам’яті жертв політичних репресій

Дата: 19.05.2024 07:00
Кількість переглядів: 121

Фото без описуЩороку, третьої неділі травня, в Україні вшановують пам’ять мільйонів загублених життів, знищених радянським тоталітарним режимом. Пам’ятна дата встановлена Указом Президента від 21 травня 2007 року з метою вшанування пам’яті жертв політичних репресій комуністичного режиму.

По всій Україні розкидані місця масових поховань людей, позбавлених свободи, гідності, майна, замордованих та безвинно страчених: П’ятихатки у Харкові, Рутченкове поле у Донецьку, Дем’янів лаз на Прикарпатті, урочище Триби на Полтавщині, Халявин біля Чернігова. Такі ж братські могили є й у Вінниці, Умані, Житомирі, Бердичеві, Львові, Запоріжжі, Харкові, Одесі та багатьох інших містах.

Після широкомасштабного вторгнення росії на нашу землю терор і політичні переслідування стали реальністю для українців, чиї міста і села окупував агресор. Катування, розстріли невинних без суду і слідства, насильницькі депортації, фільтраційні табори, масові переслідування з політичних мотивів – все це повинно було залишилось в історії назавжди. Але ідеологічні спадкоємці СРСР у путінській росії знову принесли на українську землю масові репресії.

У цій страшній війні проти росії Україна бореться за свою свободу і за світ без тоталітаризму. Ми повинні максимально повно інформувати світову спільноту про злочини радянського режиму і злочини рф на окупованих територіях України, щоб ці тоталітарні системи були засуджені на рівні з нацизмом часів Другої світової війни.

Відділ з питань інформації та внутрішньої політики


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь