Першотравенська міська рада
Дніпропетровська область

П О В І Д О М Л Е Н Н Я про намір здійснити зміну (коригування) тарифів на послуги, що надаються Першотравенським міським житлово-комунальним підприємством, а саме: на послуги централізованого водопостачання та централізованого водовідведення в місті

Дата: 07.06.2024 12:51
Кількість переглядів: 54

На виконання Закону України «Про житлово-комунальні послуги» від 9 листопада 2017 року № 2189-VIII зі змінами, Порядку формування тарифів на  централізоване водопостачання та централізоване водовідведення, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 01.06.2011 № 869, наказу Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України «Про затвердження Порядку інформування споживачів про намір зміни цін/тарифів на комунальні послуги з обґрунтуванням такої необхідності» від 05.06.2018  № 130,  Першотравенське міське житлово-комунальне підприємство інформує споживачів про намір здійснити зміну тарифів на послуги, що надаються Першотравенським міським житлово-комунальним підприємством, а саме: на послуги централізованого водопостачання та централізованого водовідведення в місті Першотравенську та доводить до відома споживачів наступну інформацію.

З 1 березня 2024 року рішенням виконавчого комітету Першотравенської міської ради № 39 від 27.02.2024 встановлені тарифи на послуги централізованого водопостачання та централізованого водовідведення, які складають для всіх категорій споживачів за 1 куб. м з ПДВ:

- на централізоване водопостачання 47,88 грн.;

- на централізоване водовідведення 21,35 грн.

Загальна вартість 1 куб. м. централізованого водопостачання та централізованого водовідведення складає 69,23 грн  з ПДВ.

 

Необхідність коригування тарифів обумовлена чинним законодавством України, зокрема,  відповідно до частини десятої статті 31 Закону України «Про житлово-комунальні послуги» у разі зміни протягом строку дії цін/тарифів обсягу окремих складових економічно обґрунтованих витрат з причин, які не залежать від виконавця/виробника, зокрема, збільшення або зменшення податків і зборів, мінімальної заробітної плати, орендної плати та амортизаційних відрахувань, підвищення або зниження цін на паливно-енергетичні та інші матеріальні ресурси, виконавці/виробники проводять коригування встановлених цін/тарифів на житлово-комунальні послуги і подають на затвердження до органу, уповноваженого здійснювати встановлення таких цін/тарифів.

Підставою для звернення до виконавчого комітету Першотравенської міської ради для коригування тарифів є невідповідність поточних тарифів фактичним витратам підприємства внаслідок зміни вартості води ДМП ВКГ «ДЗД» на 67,2% з 15,45 грн. до 25,83 грн. без ПДВ. Скориговані тарифи на послуги централізованого водопостачання та централізованого водовідведення для всіх категорій споживачів за 1 куб. м з ПДВ склали:

- на централізоване водопостачання 67,39 грн, зростання на 40,7%;

- на централізоване водовідведення 21,53 грн, зростання на 0,1%.

Загальна вартість 1 куб. м. централізованого водопостачання та централізованого водовідведення зросла з 58,10 грн до 88,92 грн за 1 куб. м з ПДВ, зростання на 28%.

 

Формування тарифів виконано відповідно до вимог діючого законодавства та нормативних документів:

-           Постанови Кабінету Міністрів України № 869 від 01.06.2011 року «Про забезпечення єдиного підходу до формування тарифів на житлово-комунальні послуги»;

-           Закону України  «Про державний бюджет України на 2023 рік»;

-           Закону України «Про житлово-комунальні послуги».

 

Структура поточних тарифів та розрахункових на плановий 2023 рік (коригування) на послуги централізованого водопостачання та централізованого водовідведення наведена в таблицях нижче.

Фото без опису

 

Фото без опису

             Зауваження та пропозиції приймаються протягом 7 днів з дня публікації даного повідомлення за адресою: вул. Молодіжна, буд. 12, м. Першотравенськ, Дніпропетровська обл., 52800.

Найменування та місцезнаходження виконавця комунальних послуг: Першотравенське міське житлово-комунальне підприємство, вул. Молодіжна, буд. 12,     м. Першотравенськ, Дніпропетровська область, 52800. Контактний телефон: 05633 (5-20-08); ел.пошта: mgkp1.2003@gmail.com

Найменування та місцезнаходження органу, уповноваженого встановлювати тарифи: Виконавчий комітет Першотравенської міської ради, вул. Шкільна, буд. 20, м. Першотравенськ, Дніпропетровська обл., 52800.

Адміністрація 

Першотравенського міського

житлово-комунального підприємства


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь