Першотравенська міська рада
Дніпропетровська область

П О В І Д О М Л Е Н Н Я про намір здійснити зміну (коригування) тарифів на теплову енергію, її виробництво, транспортування, постачання, послуги з постачання теплової енергії Першотравенського міського житлово-комунального підприємства».

Дата: 07.06.2024 12:56
Кількість переглядів: 45

На виконання Закону України «Про житлово-комунальні послуги» від 9 листопада 2017 року № 2189-VIII зі змінами, Порядку формування тарифів на теплову енергію, її виробництво, транспортування та постачання, послуги з постачання теплової енергії і постачання гарячої води, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 01.06.2011 № 869 зі змінами (надалі – Порядок формування тарифів), наказу Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України «Про затвердження Порядку інформування споживачів про намір зміни цін/тарифів на комунальні послуги з обґрунтуванням такої необхідності» від 05.06.2018 № 130, Першотравенське міське житлово-комунальне підприємство (надалі – Першотравенське МЖКП) інформує споживачів про намір здійснити зміну тарифів на теплову енегрію, її виробництво, транспортування, постачання, послуги з постачання теплової енергії та доводить до відома споживачів наступну інформацію.

Причини зміни тарифів.

Поточні тарифи встановлені з 01 березня 2024 року рішенням виконавчого комітету Першотравенської міської ради № 38 від 27.02.2024:

одноставковий тариф на теплову енергію та послуги постачання теплової енергії  в розмірі 2603,51 грн/Гкал;

двоставковий тариф на теплову енергію та послугу з постачання теплової енергії  для всіх категорій споживачів з ПДВ у розмірі:

- умовно-змінна частина двоставкового тарифу на послугу з постачання теплової енергії – 1771,39 грн/Гкал;       

- умовно-постійна частина двоставкового тарифу на послугу з постачання теплової енергії (місячна плата за одиницю приєднаного теплового навантаження) -  286248,00 грн/Гкал/год.

Необхідність коригування тарифів обумовлена чинним законодавством України, зокрема,  відповідно до частини десятої статті 31 Закону України «Про житлово-комунальні послуги» у разі зміни протягом строку дії цін/тарифів обсягу окремих складових економічно обґрунтованих витрат з причин, які не залежать від виконавця/виробника, зокрема, збільшення або зменшення податків і зборів, мінімальної заробітної плати, орендної плати та амортизаційних відрахувань, підвищення або зниження цін на паливно-енергетичні та інші матеріальні ресурси, виконавці/виробники проводять коригування встановлених цін/тарифів на житлово-комунальні послуги і подають на затвердження до органу, уповноваженого здійснювати встановлення таких цін/тарифів.

Підставою для звернення до виконавчого комітету Першотравенської міської ради для коригування тарифів є невідповідність поточних тарифів фактичним витратам підприємства внаслідок зміни вартості води ДМП ВКГ «ДЗД» на 67,2% з 15,45 грн. до 25,83 грн. без ПДВ. Скориговані тарифи склали: одноставковий тариф на теплову енергію для всіх категорій споживачів за 1 Гкал безПДВ у розмірі 2186,62 грн/Гкал (2623,94 грн/Гкал з ПДВ) - зростання на 1%. Структура наведена в таблиці 1.

Двоставковий тариф на теплову енергію та послугу з постачання теплової енергії  для всіх категорій споживачів:

- умовно-змінна частина двоставкового тарифу на послугу з постачання теплової енергії без ПДВ 1476,16 грн/Гкал (1771,39 грн/Гкал з ПДВ) -  не змінилась;    

- умовно-постійна частина двоставкового тарифу на послугу з постачання теплової енергії, тобто місячна плата за одиницю приєднаного теплового навантаження без ПДВ 244398,36 грн/Гкал/год (293278,03 грн/Гкал/год з ПДВ) - зростання на 2,5%.

для потреб населення умовно-постійна частина складає 7,20 грн за 1м2 опалювальної площі з ПДВ:

244398,36 грн/Гкал/год*   х 12,82653 Гкал/год**    х 1,2 =  7,20 грн/м2

                                                       522 327 м2 ***

Структура наведена в таблиці 2.

 

Таблиця 1

Фото без опису

Слід зауважити, що відповідно до п.1 ст. 1 Закону України «Про особливості регулювання відносин на ринку природного газу та у сфері теплопостачання під час дії воєнного стану та подальшого відновлення їх функціонування» № 2479-ІХ від 29.07.2022 протягом дії воєнного стану та шести місяців після місяця в якому воєнний стан буде припинено чи скасовано, забороняється підвищення тарифу на теплову енергію (її виробництво, транспортування та постачання) для населення, послуги з постачання теплової енергії для населення та постачання гарячої води для населення.

Таким чином, нові тарифи на послуги з постачання теплової енергії, що надаються Першотравенським міським житлово-комунальним підприємством для категорії населення застосовуватись не будуть та залишаться на рівні тарифів 2022 року. Враховуючи те, що на законодавчому рівні заборона щодо пiдвищення тарифiв залишаеться лише щодо категорiї споживачiв «населення», до ycix споживачiв (крім населення) мають застосовуватися економічно обгрунтовані тарифи на теплову енергiю, її виробництво, транспортування та постачання, послуги з постачання  теплової енергii та постачання гарячої води.

Таблиця 2

Фото без опису

Формування тарифів на плановий період 12 місяців 2023/2024 року виконано відповідно до вимог діючого законодавства та нормативних документів:

  • Постанови Кабінету Міністрів України № 869 від 01.06.2011 року «Про забезпечення єдиного підходу до формування тарифів на житлово-комунальні послуги» зі змінами;
  • Закону Укріїни «Про житлово-комунальні послуги» від 09.11.2017 № 2189-VIII;

 

Зауваження та пропозиції приймаються протягом 7 днів з дня публікації даного повідомлення за адресою: вул. Молодіжна, буд. 12 м. Першотравенськ, Дніпропетровська обл., 52800.

Найменування та місцезнаходження виконавця комунальної послуги: Першотравенське МЖКП, вул. Молодіжна, буд. 12 м. Першотравенськ, Дніпропетровська обл., 52800. Контактний телефон: тел./факс (05633) 52008, електронна адреса mgkp1.2003@gmail.com.

Найменування та місцезнаходження органу, уповноваженого встановлювати тарифи: Виконавчий комітет Першотравенської міської ради, вул. Шкільна, буд. 20, м. Першотравенськ, Дніпропетровська обл., 52800.

 

 

                        Адміністрація

                         Першотравенського МЖКП

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь