Першотравенська міська рада
Дніпропетровська область

Повідомлення ПрАТ «ДТЕК ПАВЛОГРАДВУГІЛЛЯ» щодо наміру отримати Дозвіл на викиди забруднюючих речовин від стаціонарних джерел шахти «Ювілейна» промисловий майданчик №2 ВП «ШУ ПЕРШОТРАВЕНСЬКЕ»

Дата: 10.06.2024 15:10
Кількість переглядів: 47

Повне та скорочене найменування суб’єкта господарювання: ПРИВАТНЕ АКЦІОНЕРНЕ ТОВАРИСТВО «ДТЕК ПАВЛОГРАДВУГІЛЛЯ» відокремлений підрозділ «ШАХТОУПРАВЛІННЯ ПЕРШОТРАВЕНСЬКЕ» шахта «Ювілейна» (ПрАТ «ДТЕК ПАВЛОГРАДВУГІЛЛЯ» ВП «ШУ ПЕРШОТРАВЕНСЬКЕ» ш.«Ювілейна»).

Ідентифікаційний код юридичної особи в ЄДРПОУ: 00178353

Місцезнаходження суб’єкта господарювання: 51400, Дніпропетровська область, м. Павлоград, вул. Соборна, буд. 76.

Місцезнаходження об'єкта/промислового майданчика: Промисловий майданчик №2 шахта «Ювілейна» 52700, Дніпропетровська область, Синельниківський р-н, селище Петропавлівка, вул. Степова, буд. 1а.

Контактна особа: Панасенко Вікторія Володимирівна, провідний інженер з ОНС, тел.+38(050)-299-09-44, електронна пошта: PanasenkoVV@dtek.com.

Мета надання документів: отримання дозволу на викиди у зв’язку з закінченням строку дії попереднього дозволу (реквізити існуючого дозволу: №1223800000-00005 з терміном дії з 14.09.2017 по 14.09.2024 р).

Відомості про наявність висновку з оцінки впливу на довкілля, в якому визначено допустимість провадження планованої діяльності, яка згідно з вимогами Закону України «Про оцінку впливу на довкілля» підлягає оцінці впливу на довкілля: Діяльність шахти «Ювілейна» промисловий майданчик №2 (далі проммайданчик №2), що була введена в експлуатацію у 1970 році, прямо не передбачена частинами другою і третьою статті 3 Закону України «Про оцінку впливу на довкілля», тому процес прийняття рішень про провадження планованої діяльності не потребує проходження процедури ОВД.

Загальний опис об’єкта (опис виробництв та технологічного устаткування): Проммайданчик №2 спеціалізується на розробці та видобутку кам’яного вугілля підземним способом у Дніпропетровській області. Проектна потужність шахти 1450 тис.т/рік кам’яного вугілля. На території проммайданчика №2 знаходиться свердловини №1 на якій встановлено вентилятор типу ВЦ-25. Більш детальний опис промислового об'єкта, виробництва та технологічного устаткування наведено в «Інформації про отримання дозволу на викиди для ознайомлення з нею громадськості».

Відомості щодо видів та обсягів викидів забруднюючих речовин: Викиди забруднюючих речовин в атмосферне повітря від виробничої діяльності проммайданчика №2 складають близько 8227 тонн та містять основні забруднюючі речовини: метан – близько 99,9% від загальних викидів проммайданчика, речовини у вигляді суспендованих твердих частинок недиференційованих за складом – близько 0,1% від загальних викидів проммайданчика. Більш детальні відомості щодо видів та обсягів викидів забруднюючих речовин наведено в «Інформації про отримання дозволу на викиди для ознайомлення з нею громадськості».

Заходи щодо впровадження найкращих існуючих технологій виробництва, що виконані або/та які потребують виконання: Відповідно до Переліку виробництв та технологічного устаткування, які підлягають до впровадження найкращих доступних технологій та методів керування проммайданчик №2 шахти «Ювілейна» має виробництво: підземні гірські роботи і зв’язані з ними операції, відкрите добування корисних копалин з поверхні ділянки, що перевищує 25 га. Заходи щодо впровадження найкращих існуючих технологій виробництва, які не потребують надмірних витрат та найкращих доступних технологій і методів керування недоцільно впроваджувати на підприємстві враховуючи його економічний стан. Більш розширена інформація щодо заходів по впровадженню найкращих існуючих технологій виробництв наведена в «Інформації про отримання дозволу на викиди для ознайомлення з нею громадськості».

Дотримання виконання природоохоронних заходів щодо скорочення викидів: існуючим дозволом на викиди не передбачені. Більш детально вся інформація щодо цих заходів наведена у «Інформації про отримання дозволу на викиди для ознайомлення з нею громадськості».

Відповідність пропозицій щодо дозволених обсягів викидів законодавству: Розрахунок розсіювання підтверджує, що розрахункові концентрації на межі санітарно-захисної зони проммайданчика №2 не перевищують встановлені нормативи екологічної безпеки в приземному шарі атмосфери та викиди забруднюючих речовин не створюють суттєвого впливу на атмосферне повітря. Розроблено пропозиції щодо дозволених обсягів викидів забруднюючих речовин.  Детальні пропозиції щодо дозволених обсягів викидів забруднюючих речовин в атмосферне повітря, умови та вимоги для кожного джерела викидів наведено в «Інформації про отримання дозволу на викиди для ознайомлення з нею громадськості».

Адреса обласної держадміністрації з питань охорони навколишнього природного середовища, до якої можуть надсилатися зауваження та пропозиції громадськості щодо дозволу на викиди: Дніпропетровська обласна військова адміністрація 49004, Дніпропетровська обл., місто Дніпро, проспект Олександра Поля, 1,

тел.: (056)742-70-57, електронна пошта: info@adm.dp.gov.ua

Строки подання зауважень та пропозицій: Зауваження та пропозиції щодо намірів підприємства отримати Дозвіл на викиди приймаються протягом 30 календарних днів з дати публікації оголошення.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь