Першотравенська міська рада
Дніпропетровська область

Повідомлення ПрАТ «ДТЕК ПАВЛОГРАДВУГІЛЛЯ» щодо наміру отримати Дозвіл на викиди забруднюючих речовин від стаціонарних джерел шахти «Ювілейна» промисловий майданчик №1 ВП «ШУ ПЕРШОТРАВЕНСЬКЕ»

Дата: 10.06.2024 15:12
Кількість переглядів: 51

Повне та скорочене найменування суб’єкта господарювання: Приватне акціонерне товариство «ДТЕК ПАВЛОГРАДВУГІЛЛЯ» відокремлений підрозділ «ШАХТОУПРАВЛІННЯ ПЕРШОТРАВЕНСЬКЕ» шахта «Ювілейна» (ПрАТ «ДТЕК ПАВЛОГРАДВУГІЛЛЯ» ВП «ШУ ПЕРШОТРАВЕНСЬКЕ» ш.«Ювілейна»).

Ідентифікаційний код юридичної особи в ЄДРПОУ: 00178353

Місцезнаходження суб’єкта господарювання: 51400, Дніпропетровська область, м. Павлоград, вул. Соборна, буд. 76.

Місцезнаходження об'єкта/промислового майданчика: Промисловий майданчик №1 шахта «Ювілейна» 52700, Дніпропетровська область, Синельниківський р-н, селище Петропавлівка, вул. Степова, буд. 1.

Контактна особа: Панасенко Вікторія Володимирівна, провідний інженер з ОНС, тел.+38(050)-299-09-44, електронна пошта: PanasenkoVV@dtek.com.

Мета надання документів: отримання дозволу на викиди у зв’язку з закінченням строку дії попереднього дозволу (реквізити існуючого дозволу: №1223800000-2 з терміном дії з 06.03.2018 по 06.03.2025 р).

Відомості про наявність висновку з оцінки впливу на довкілля, в якому визначено допустимість провадження планованої діяльності, яка згідно з вимогами Закону України «Про оцінку впливу на довкілля» підлягає оцінці впливу на довкілля: Діяльність шахти «Ювілейна» промисловий майданчик №1 (далі проммайданчик №1), що була введена в експлуатацію у 1970 році, прямо не передбачена частинами другою і третьою статті 3 Закону України «Про оцінку впливу на довкілля», тому процес прийняття рішень про провадження планованої діяльності не потребує проходження процедури ОВД.

Загальний опис об’єкта (опис виробництв та технологічного устаткування): Проммайданчик №1 спеціалізується на розробці та видобутку кам’яного вугілля підземним способом в Дніпропетровської області, його сортуванні, зберіганні та відвантаженні споживачам. Проектна потужність шахти 1450 тис.т/рік кам’яного вугілля. На території проммайданчика №1 розташовано вентилятор головного провітрювання шахти, механічні майстерні, фарбувальний, зварювальні і газорізальні пости призначені для дрібних ремонтних робіт, 2 автономних дизельних генератора для резервного електропостачання. Більш детальний опис промислового об'єкта, виробництва та технологічного устаткування наведено в «Інформації про отримання дозволу на викиди для ознайомлення з нею громадськості».

Відомості щодо видів та обсягів викидів забруднюючих речовин: Викиди забруднюючих речовин в атмосферне повітря від виробничої діяльності проммайданчика №1 складають близько 397 тонни, без врахування парникових газів, та містять основні забруднюючі речовини: метан – близько 53% від загальних викидів проммайданчика, речовини у вигляді суспендованих твердих частинок недиференційованих за складом – близько 45% від загальних викидів проммайданчика, інші забруднюючі речовини – близько 2% від загальних викидів проммайданчика, та парникові гази. Більш детальні відомості щодо видів та обсягів викидів забруднюючих речовин наведено в «Інформації про отримання дозволу на викиди для ознайомлення з нею громадськості».

Заходи щодо впровадження найкращих існуючих технологій виробництва, що виконані або/та які потребують виконання: Відповідно до Переліку виробництв та технологічного устаткування, які підлягають до впровадження найкращих доступних технологій та методів керування проммайданчик №1 шахти «Ювілейна» має виробництво: підземні гірські роботи і зв’язані з ними операції, відкрите добування корисних копалин з поверхні ділянки, що перевищує 25 га. Заходи щодо впровадження найкращих існуючих технологій виробництва, які не потребують надмірних витрат та найкращих доступних технологій і методів керування недоцільно впроваджувати на підприємстві враховуючи його економічний стан. Більш розширена інформація щодо заходів по впровадженню найкращих існуючих технологій виробництв наведена в «Інформації про отримання дозволу на викиди для ознайомлення з нею громадськості».

Дотримання виконання природоохоронних заходів щодо скорочення викидів: існуючим дозволом на викиди не передбачені. Більш детально вся інформація щодо цих заходів наведена у «Інформації про отримання дозволу на викиди для ознайомлення з нею громадськості».

Відповідність пропозицій щодо дозволених обсягів викидів законодавству: Розрахунок розсіювання підтверджує, що розрахункові концентрації на межі санітарно-захисної зони проммайданчика №1 не перевищують встановлені нормативи екологічної безпеки в приземному шарі атмосфери та викиди забруднюючих речовин не створюють суттєвого впливу на атмосферне повітря. Розроблено пропозиції щодо дозволених обсягів викидів забруднюючих речовин.  Для неорганізованих джерел викидів розроблені пропозиції щодо умов та вимог, які встановлюються в дозволі на викиди. Детальні пропозиції щодо дозволених обсягів викидів забруднюючих речовин в атмосферне повітря, умови та вимоги для кожного джерела викидів наведено в «Інформації про отримання дозволу на викиди для ознайомлення з нею громадськості».

Адреса обласної держадміністрації з питань охорони навколишнього природного середовища, до якої можуть надсилатися зауваження та пропозиції громадськості щодо дозволу на викиди: Дніпропетровська обласна військова адміністрація 49004, Дніпропетровська обл., місто Дніпро, проспект Олександра Поля, 1, тел.: (056) 742-70-57, електронна пошта: info@adm.dp.gov.ua

Строки подання зауважень та пропозицій: Зауваження та пропозиції щодо намірів підприємства отримати Дозвіл на викиди приймаються протягом 30 календарних днів з дати публікації оголошення.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь