Першотравенська міська рада
Дніпропетровська область

Першотравенська ДПІ ГУ ДПС у Дніпропетровській області

Податок на нерухомість: внесок юридичних осіб до місцевих бюджетів Дніпропетровської області – понад 424 млн гривень

У січні – вересні 2022 року до місцевих бюджетів Дніпропетровщини від юридичних осіб надійшло понад 424 млн гривень. Порівняно з аналогічним періодом 2021 року надходження збільшились майже на 57,8 млн грн, або на 15,8 відсотків.

11:32:03 21.10.2022

Платники Дніпропетровщини сумлінно сплачують рентні платежі до держбюджету

Протягом січня – вересня 2022 року платники Дніпропетровської області спрямували до держбюджету понад 5,8 млрд грн рентної плати. Порівняно з відповідним періодом 2021 року надходження збільшились на понад 2,4 млрд грн, або на 72,2 відсотки. Про це повідомила в. о. начальника Головного управління ДПС у Дніпропетровській області Твердохлєб Марина.

11:31:27 21.10.2022

Одноразове декларування: на які активи не поширюються державні гарантії та звільнення від оподаткування?

Відділ комунікацій з громадськістю Головного управління ДПС у Дніпропетровській області (територія обслуговування -  Павлоградський регіон) повідомляє, що одноразове (спеціальне) добровільне декларування – це особливий порядок добровільного декларування фізичною особою, належних їй активів, розміщених на території України та/або за її межами, якщо такі активи фізичної особи були одержані (набуті) такою фізичною особою за рахунок доходів, що підлягали в момент їх нарахування (отримання) оподаткуванню в Україні та з яких не були сплачені або сплачені не в повному обсязі податки і збори відповідно до вимог законодавства з питань оподаткування та/або міжнародних договорів, згода на обов’язковість яких надана Верховною Радою України, та/або які не були задекларовані в порушення податкового та валютного законодавства, контроль за дотриманням якого покладено на контролюючі органи, протягом будь-якого з податкових періодів, що мали місце до 01 січня 2021 року.

11:29:23 21.10.2022

Нарахування земельного податку фізособам – орендодавцям, якщо орендар переходить з четвертої групи на третю групу єдиного податку за ставкою 2 %

Відділ комунікацій з громадськістю Головного управління ДПС у Дніпропетровській області (територія обслуговування -  Павлоградський регіон) нагадує, що згідно з п. 281.3 ст. 281 Податкового кодексу України (далі – ПКУ) від сплати земельного податку звільняються на період дії єдиного податку четвертої групи власники земельних ділянок, земельних часток (паїв) та землекористувачі за умови передачі земельних ділянок та земельних часток (паїв) в оренду платнику єдиного податку четвертої групи.

11:28:51 21.10.2022

Заповнюємо правильно платіж на сплату податків

Відділ комунікацій з громадськістю Головного управління ДПС у Дніпропетровській області (територія обслуговування -  Павлоградський регіон) повідомляє, як правильно заповнити платіжний документ на сплату податків – актуальне питання для платників податків. Неправильне заповнення платіжного документу призводить до несвоєчасного зарахування платежів до бюджету.

11:27:56 21.10.2022

Компенсація витрат на оплату праці за працевлаштування внутрішньо переміщених осіб: що з доходом у ФОП – «загальносистемника»?

Відділ комунікацій з громадськістю Головного управління ДПС у Дніпропетровській області (територія обслуговування -  Павлоградський регіон) інформує, що умови, механізм виплати та порядок використання коштів для надання роботодавцю компенсації витрат на оплату праці за кожну працевлаштовану особу з числа внутрішньо переміщених осіб внаслідок проведення бойових дій під час воєнного стану в Україні за рахунок коштів резервного фонду державного бюджету встановлені Порядком надання роботодавцю компенсації витрат на оплату праці за працевлаштування внутрішньо переміщених осіб внаслідок проведення бойових дій під час воєнного стану в Україні, затвердженим постановою Кабінету Міністрів України від 20 березня 2022 року № 331 (далі – Порядок № 331).

11:27:52 21.10.2022

До уваги громадян! Право на податкову знижку за наслідками 2021 року можна реалізувати тільки до завершення поточного року!

Відділ комунікацій з громадськістю Головного управління ДПС у Дніпропетровській області (територія обслуговування -  Павлоградський регіон) нагадує платникам, що право на використання податкової знижки за наслідками 2021 року громадянин повинен використати до кінця 2022 року. Про своє право на нарахування податкової знижки та її підстави із зазначенням конкретних сум платник зазначає у річній податковій декларації про майновий стан і доходи, яка подається по 31 грудня включно наступного за звітним податкового року.

11:25:43 21.10.2022

Закон України №1914: облік товарних запасів для фізичних осіб

Відділ комунікацій з громадськістю Головного управління ДПС у Дніпропетровській області (територія обслуговування -  Павлоградський регіон) повідомляє, що суб’єкти господарювання, які здійснюють розрахункові операції в готівковій та/або в безготівковій формі (із застосуванням електронних платіжних засобів, платіжних чеків, жетонів тощо), при продажу товарів зобов’язані вести в порядку, встановленому законодавством, облік товарних запасів, здійснювати продаж лише тих товарів, що відображені в такому обліку (абзац перший пункту 12 ст. 3 Закону України від 06 липня 1995 року № 265/95-ВР «Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг» із змінами та доповненнями (Закон № 265) в редакції Закону України від 30 листопада 2021 року № 1914-ІХ «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законодавчих актів України щодо забезпечення збалансованості бюджетних надходжень» (далі - Закон № 1914)).

11:25:01 21.10.2022

Чи оподатковується військовим збором сума доходу у вигляді аліментів?

Відділ комунікацій з громадськістю Головного управління ДПС у Дніпропетровській області (територія обслуговування -  Павлоградський регіон) інформує, що об’єктом оподаткування військовим збором є доходи визначені ст. 163 Податкового кодексу України (далі – ПКУ).

11:30:06 20.10.2022

Фізособа отримує доходи не за місцем реєстрації: подання заяви про добровільну сплату єдиного внеску

Відділ комунікацій з громадськістю Головного управління ДПС у Дніпропетровській області (територія обслуговування -  Павлоградський регіон) звертає увагу на наступне.

11:29:11 20.10.2022

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь