A A A K K K
для людей із порушенням зору
Першотравенська міська рада
Дніпропетровська область

Новини

Дата: від до Скинути

Схилімо голови…На щиті повертається наш Герой…

Схилімо голови…На щиті повертається наш Герой…

Зі скорботою сповіщаємо про загибель першотравенця Хозова Олексія Володимировича, 21.03.1979 р. н. Олексій героїчно ніс службу на посаді командира відділення зенітно ракетно-артилерійського взводу військової частини А 7405, боронив Україну від російських окупантів на Донеччині.

09:10 28.02.2024

До другої річниці повномасштабного вторгнення рф в Україну

До другої річниці повномасштабного вторгнення рф в Україну

24 лютого спливає два роки від початку повномасштабного вторгнення росії в Україну. Цей напад став кульмінацією загарбницької війни, яку москва розпочала 10 років тому з окупації Криму. Збройною агресією  в Україну росія розв’язала континентальну війну в Європі, підірвавши систему колективної світової безпеки. Світ зіткнувся з режимом, який силою перекроює кордони і запроваджує новітній тоталітаризм.

16:38 23.02.2024

Громадські організації  міста і простір Veteran Hub починають співпрацю у сфері ветеранської політики

Громадські організації міста і простір Veteran Hub починають співпрацю у сфері ветеранської політики

22 лютого відбулася зустріч активістів ветеранської громадської організації «Щит» з представниками громадської організації «Простір суспільних ініціатив» та міжрегіонального простору Veteran Hub. Мережа просторів Veteran Hub створена для всебічної підтримки військових, ветеранів війни та їх близьких у Київській, Вінницькій і Дніпропетровській областях.

11:35 23.02.2024

Представники та представниці громадської організації «Простір суспільних ініціатив» взяли участь у практичному семінарі Ради Європи.

Представники та представниці громадської організації «Простір суспільних ініціатив» взяли участь у практичному семінарі Ради Європи.

Організація отримала грант та підписала угоду щодо реалізації проєкту з Радою Європи, завдяки чому в місті реалізується проєкт зі створення сприятливих умов для  інтеграції молодих людей ВПО. Мета цього проєкту - вирішити проблеми, з якими стикається внутрішньо переміщена молодь з тимчасово окупованих територій у Першотравенську, шляхом створення сприятливих умов для їх інтеграції за допомогою різних мистецьких технік, сприяння соціальній згуртованості серед молоді, встановлення нових соціальних зв'язків та сприяння рівному ставленню, привернення уваги до питань інтеграції, прав людини та рівного ставлення шляхом спільного створення тематичного муралу.

11:51 22.02.2024

21 лютого - Міжнародний день рідної мови

21 лютого - Міжнародний день рідної мови

Міжнародний день рідної мови започатковано у 1999 році на сесії Генеральної конференції ЮНЕСКО. Це свято присвячене культурному розмаїттю і багатомовності світу та нагадує про право кожного розмовляти рідною мовою у своїй країні. Боротьба за збереження та утвердження української мови має свою тривалу історію. Після повномасштабного вторгнення росії в Україну вона вийшла на принципово новий рівень. Нині українська мова - важливий елемент нашої культурної свідомості, маркер розпізнання «свій – чужий». Вона ввібрала в себе досвід та традиції попередніх поколінь українців і завжди буде невід’ємною частиною нашої самобутньої культури.

09:02 21.02.2024

З нагоди Дня Героїв Небесної Сотні на меморіалі Слави поклали квіти

З нагоди Дня Героїв Небесної Сотні на меморіалі Слави поклали квіти

20 лютого в Україні згадують трагічні дні масових розстрілів протестувальників під час Революції Гідності 2013–2014 років та вшановують Героїв Небесної Сотні. З нагоди цієї дати в Першотравенську на меморіалі Слави поклали квіти до пам’ятного знака на честь загиблих захисників України.

09:56 20.02.2024

20 лютого - День Героїв Небесної Сотні

20 лютого - День Героїв Небесної Сотні

Події 20 лютого 2014 року стали кульмінацією Революції Гідності. За неповернення до «совкової» моделі відносин між владою та суспільством, утвердження розвитку України як демократичної європейської країни заплачено дуже велику ціну – людські життя.

09:18 20.02.2024

Продовжуємо допомагати нашим захисникам

Продовжуємо допомагати нашим захисникам

Вкотре у рамках акції «Відпрацюй день на підтримку ЗСУ!», яка проводиться серед працівників виконавчих органів та бюджетних установ, надано допомогу військовим.

16:19 15.02.2024

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь