Першотравенська міська рада
Дніпропетровська область

Повідомлення

Переваги офіційного працевлаштування для роботодавців

Переважна більшість працівників та роботодавців при запитанні про переваги офіційного працевлаштування згадують про такі переваги для працівників. Зокрема набуття страхового стажу, захист від незаконного звільнення, право  на оплачувану відпустку, право на допомогу у разі хвороби чи отриманні травми на виробництві, право на допомогу по безробіттю тощо. Але слід звернути увагу і на вигоди для роботодавців, адже у офіційно оформлених працівників є не лише права, а й обов’язки, закріплені зокрема статтею 139 Кодексу законів про працю України. Працівники зобов'язані працювати чесно і сумлінно, своєчасно і точно виконувати розпорядження роботодавця, додержувати трудової і технологічної дисципліни, вимог нормативних актів про охорону праці, дбайливо ставитися до майна роботодавця, з яким укладено трудовий договір.  У випадку порушення зазначених вимог роботодавець може застосувати до працівника заходи дисциплінарного впливу – догану або звільнення. Окрім того, згідно з вимогами КЗпП працівники зобов'язані бережливо ставитися до майна підприємства, установи, організації і вживати заходів до запобігання шкоді, та несуть матеріальну відповідальність за шкоду, заподіяну підприємству, установі, організації внаслідок порушення покладених на них трудових обов'язків. А найголовніше на сьогоднішній день є те, що внески та податки, сплачені роботодавцями до бюджету підвищують обороноздатність країни. Більше дізнатися про трудові права можна на інформаційному порталі Держпраці за посиланням http://pratsya.in.ua

13:27:53 26.03.2024

Народжені захищати: 10 фактів про Нацгвардію

26 березня 2024 року Національна гвардія України відзначає десяту річницю свого створення. Це військове формування з правоохоронними функціями має цікаву історію, власні бойові рекорди та своїх героїв, яких шанує Україна і світ.

15:57:59 22.03.2024

Стартує всеукраїнський конкурс для школярів та студентів України на тему: Моя країна - моя відповідальність

Дорогі друзі! З великою радістю оголошуємо про старт всеукраїнського конкурсу для школярів та студентів України на тему: Моя країна - моя відповідальність. Мета конкурсу: допомогти у формуванні національної свідомості серед молодих людей України. Учасник гранту має змогу отримати стипендію у розмірі 20000 гривень! Для цього необхідно написати конкурсу роботу згідно умов та тематиці зазначеної на сторінці гранту. 

16:22:30 21.03.2024

ПОВІДОМЛЕННЯ про намір встановлення вузлів комерційного обліку води в місті Першотравенську

На виконання Закону України “Про комерційний облік” від 22.06.2017   №2119-VIII та Наказу Міністерства регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ від 09.08.2018 № 206, яким затверджено Порядок оснащення будівель вузлами комерційного обліку, оператор зовнішніх інженерних мереж Першотравенське міське житлово- комунальне підприємство  повідомляє про намір встановлення  вузлів комерційного обліку та орієнтовну вартість встановлення згідно з додатком 1.

14:01:31 18.03.2024

ІНФОРМАЦІЙНЕ ПОВІДОМЛЕННЯ ПРО ПЕРЕДАЧУ НЕРУХОМОГО МАЙНА В ОРЕНДУ ЧЕРЕЗ АУКЦІОН – НЕЖИТЛОВЕ ПРИМІЩЕННЯ ЗА АДРЕСОЮ: М. ПЕРШОТРАВЕНСЬК, ВУЛ. ЮВІЛЕЙНА, 9 ЗАГАЛЬНОЮ ПЛОЩЕЮ 705,4 КВ. М

Інформація УПРАВЛІННЯ  КОМУНАЛЬНОГО ГОСПОДАРСТВА ТА МАЙНА ВИКОНАВЧОГО КОМІТЕТУ ПЕРШОТРАВЕНСЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ

14:22:46 14.03.2024

Стихійна торгівля - загроза здоров’ю!

Стихійна торгівля - це торгівля фізичних осіб з рук, з землі, без відповідних дозвільних документів про якість та безпеку реалізованих ними товарів і у невстановлених місцях без дозволу міських та районних адміністрацій на розміщення об'єкту торгівлі. Це, в першу чергу, загроза бути отруєними недоброякісною продукцією. Торгівля «з рук» на вулицях, у дворах, скверах та в інших невстановлених місцях заборонена. Приватні особи, які реалізують продукцію, не проходять медичних обстежень і можуть бути носіями небезпечних інфекційних захворювань, таких як туберкульоз, сальмонельоз, дизентерія та інші. При відсутності документів неможливо встановити виробника продукції, умови зберігання і транспортування продукції, термін її придатності до споживання.

09:31:10 12.03.2024

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь